Πετροκέρασο γλυκό του κουταλιού

ΠΕΤΡΟΚΕΡΑΣΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

ΠΕΤΡΟΚΕΡΑΣΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ


Υλικά

  • 1 κιλό πετροκέρασα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 400 γρ. γλυκόζη
  • 2 ποτήρια νερό
  • χυμός μισού λεμονιού
  • 2 - 3  φύλλα αρμπαρόριζα


Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τα κεράσια και αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο ή με μία φουρκέτα.
  2. Βάζουμε το σιρόπι να βράσει για 10 λεπτά και μετά προσθέτουμε τα κεράσια.
  3. Τα βράζουμε όλα μαζί για περίπου 20 λεπτά.
  4. Τα ξαφρίζουμε και τα αφαιρούμε από τη φωτιά.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει και συνεχίζουμε την επόμενη μέρα.
  6. Αφαιρούμε από την κατσαρόλα τα κεράσια με μια τρυπητή κουτάλα και βράζουμε μόνο το σιρόπι μαζί με τη γλυκόζη και τα φύλλα αρμπαρόριζας για περίπου 15 λεπτά, ώσπου να δέσει το σιρόπι.
  7. Στο τελευταίο πεντάλεπτο προσθέτουμε τα κεράσια και το χυμό λεμονιού και τα βράζουμε όλα μαζί για δέκα λεπτά. 


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget