ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Αυτή η συνταγή για πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου θα ενθουσιάσει όσους αγαπούν τις έντονες γεύσεις.
Υλικά
- 2 κιλά φτερούγες κοτόπουλου
- Λίγο ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. κέτσαπ
- 2 κ.σ. πάπρικα
- 2 κ.σ. σκόνη σκόρδου
- Λίγη ρίγανη
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τις φτερούγες κοτόπουλου.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε με το χέρι το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα, κέτσαπ, πάπρικα, σκόνη σκόρδου και ρίγανη μέχρι να ομογενοποιηθούν ή τα χτυπάμε όλα μαζί στο μούλτι.
- Ρίχνουμε το μείγμα στις φτερούγες και ανακατεύουμε καλά, κάνοντας μασάζ για να απορροφήσουν τη μαρινάδα.
- Τις αφήνουμε στο ψυγείο για μισή με μία ώρα για να μαριναριστούν καλά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C με αέρα ή αντιστάσεις.
- Ψήνουμε τις φτερούγες για 1 ώρα και κάτι, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να γίνουν τραγανές.
- Τις συνοδεύουμε με πατάτες ή ρύζι και σαλάτα.
Γίνονται πεντανόστιμες!!