ΠΙΚΑΝΤΙΚΟΣ ΜΕΖΕΣ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΕΡΑΤΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
Ένας απολαυστικός και πικάντικος μεζές που συνδυάζει τις τηγανητές πιπεριές με μια πλούσια σάλτσα ντομάτας. Συνοδεύεται ιδανικά με φέτα κατσικίσια και φρέσκο ψωμί!
Υλικά:
- 8 πιπεριές κέρατο (χωρίς τα σπόρια)
- 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 3 ντομάτες, χοντροκομμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας κόκκινο πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
- 1 κουταλιά της σούπας μείγμα μαύρου πιπεριού και κύμινου
- Μπόλικο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- Μπούκοβο (προαιρετικά, για επιπλέον πικάντικη γεύση)
Εκτέλεση:
- Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις πιπεριές μέχρι να γίνουν μισοτηγανισμένες.
- Αφαιρούμε τις πιπεριές από το τηγάνι και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, το αλάτι, το κόκκινο πιπέρι, τη ρίγανη, το μείγμα μαύρου πιπεριού και κύμινου, τον μαϊντανό και το σκόρδο.
- Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει λίγο μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες και να δέσουν οι γεύσεις.
- Επιστρέφουμε τις πιπεριές στο τηγάνι και τις αφήνουμε να βράσουν με τη σάλτσα για λίγα λεπτά, μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα.
- Στο τέλος, προσθέτουμε επιπλέον μαϊντανό και μπούκοβο αν θέλουμε πιο πικάντικο αποτέλεσμα.
- Σερβίρουμε τις πιπεριές με κατσικίσια φέτα και συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμί για να βουτάμε στη νόστιμη σάλτσα.
Δημιουργός συνταγής: Tatjana Mico