ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ
Ένα πιάτο απλό, καλοκαιρινό πεντανόστιμο και απόλυτα απολαυστικό!!
Υλικά:
- 6-8 μεγάλες πιπεριές
- 4-5 ντομάτες ώριμες
- Ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση:
- Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Καθαρίζουμε τις πιπεριές αφαιρώντας τα κοτσάνια και τους σπόρους.
- Ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τις πιπεριές μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα και να μαλακώσουν.
- Αφαιρούμε τις πιπεριές από το τηγάνι και τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς, ώστε να μπορούμε να τις ξεφλουδίσουμε εύκολα.
- Σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και το λάδι από το τηγάνισμα των πιπεριών.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν για λίγα λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
- Προσθέτουμε τις ξεφλουδισμένες πιπεριές στην κατσαρόλα, ρίχνουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε να βράσει το φαγητό σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι του και να δέσουν οι γεύσεις.
Σερβίρουμε ζεστό, συνοδευόμενο από φρέσκο ψωμί.
Δημιουργός συνταγής: Βουλα Πολυζου
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!