Πιροσκί (Πισία) γεμιστά με τυρί



ΠΙΡΟΣΚΙ (ΠΙΣΙΑ) ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ


Υλικά

Για τη ζύμη:
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 650 γρ. αλεύρι
  • 250 ml χλιαρό νερό
  • 50 ml χλιαρό γάλα
  • 1,5 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. λάδι

Για τη γέμιση:
  • 200 γρ. φέτα
  • 100 γρ. τυρί κρέμα (Φιλαδέλφεια)


Εκτέλεση

  • Προετοιμασία ζύμης:Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
  • Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος.
  • Ανακατεύουμε τη φέτα με το τυρί κρέμα (Φιλαδέλφεια) μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια.
  • Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι ελαφρώς με τα χέρια μας.
  • Βάζουμε στο κέντρο λίγη από τη γέμιση, διπλώνουμε και κλείνουμε καλά τις άκρες, σχηματίζοντας μικρά πιτάκια.
  • Σε τηγάνι ζεσταίνουμε άφθονο λάδι (μισό ελαιόλαδο και μισό σπορέλαιο).
  • Τηγανίζουμε τα πιροσκί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  • Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν από το περιττό λάδι.



Δημιουργός συνταγής: Μαρια Τερζιδου

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget