
ΠΙΡΟΣΚΙ (ΠΙΣΙΑ) ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ
Υλικά
Για τη ζύμη:- 1 φακελάκι μαγιά
- 650 γρ. αλεύρι
- 250 ml χλιαρό νερό
- 50 ml χλιαρό γάλα
- 1,5 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. λάδι
Για τη γέμιση:
- 200 γρ. φέτα
- 100 γρ. τυρί κρέμα (Φιλαδέλφεια)
Εκτέλεση
- Προετοιμασία ζύμης:Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
- Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος.
- Ανακατεύουμε τη φέτα με το τυρί κρέμα (Φιλαδέλφεια) μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια.
- Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι ελαφρώς με τα χέρια μας.
- Βάζουμε στο κέντρο λίγη από τη γέμιση, διπλώνουμε και κλείνουμε καλά τις άκρες, σχηματίζοντας μικρά πιτάκια.
- Σε τηγάνι ζεσταίνουμε άφθονο λάδι (μισό ελαιόλαδο και μισό σπορέλαιο).
- Τηγανίζουμε τα πιροσκί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρές.
- Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν από το περιττό λάδι.

Δημιουργός συνταγής: Μαρια Τερζιδου
