Πίτσα λαχανικών

Πίτσα με λαχανικά

ΠΙΤΣΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ


Υλικά

Για τη ζύμη:
  • 250 γραμμ. αλεύρι σταρένιο ΖΥΜΩΤΟ
  • 100 γραμμ. αλεύρι ΚΟΥΛΑ ή γ.ο.χ
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ελάχιστη ζάχαρη
  • χλιαρό νερό τόσο ώστε η ζύμη μας να είναι μαλακή (να κολλάει ελαφρώς στα χέρια)

Για τη γέμιση:
  • 1 μεσαίο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 2 μεσαία κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • πολύ μικρές φουντίτσες μπρόκολου
  • πολύ μικρές φουντίτσες κουνουπιδιού
  • Από μισή πιπεριά κόκκινη, κίτρινη, πράσινη, πορτοκαλί και κέρατα
  • 1 κουτί μανιτάρια ή ανάλογης ποσότητας φρέσκα κομμένα σε λεπτές φετούλες
  • 1 τομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 200 γραμμ. χοντροτριμμένο τυρί γκούντα
  • 1 σακκουλάκι των 125 γραμμ. μοτσαρέλλα φρέσκια 
  • Λίγη σάλτσα για τη βάση της πίτσας.


Εκτέλεση

  1. Στο κάδο του μίξερ τοποθετούμε όλα τα υλικά της ζύμης, ρίχνουμε σταδιακά το νερό μέχρι η ζύμη μας να γίνει ελαστική και να κολλάει ελαφρά στα χέρια.
  2. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα μπολ με αλευρωμένο το πυθμένα του και την αφήνουμε περίπου 1 ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο.
  3. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και με αυτό σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι, στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης,αλατίζουμε και τα σωτάρουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους, για περισσότερη ασφάλεια τα στραγγίζουμε σε ένα τρυπητό για να απομακρυνθούν περίσσια υγρά.
  4. Στρώνουμε τη ζύμη στο ταψί στο πάχος που ο καθένας θέλει, ρίχνουμε ντομάτα σάλτσα στη βάση, κατόπιν ρίχνουμε ελάχιστο τυρί, στρώνουμε τα λαχανικά από πάνω, ρίχνουμε πάλι ελάχιστο τυρί, απλώνουμε τις φέτες τομάτας (τις οποίες έχουμε στραγγίξει από τα υγρά τους) και συνεχίζουμε με τη ψιλοκομμένη μοτσαρέλα και το υπόλοιπο γκούντα.
  5. Ψήνουμε στους 230οC- 250οC για 20΄-30΄.

ΠΗΓΗ: εκτέλεση Areti Vardaka, συνταγή Πόπη Νικολαΐδου

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget