Πολίτικο πιλάφι με συκωτάκια κοτόπουλου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ


Υλικά

  • 1 1/2 φλυτ. ρύζι Basmati ή ρύζι για πιλάφι
  • 300-500 γρμ. συκωτάκια κότας κομμένα σε κύβους
  • 3 φλυτ. νερό ή ζωμό κοτόπουλου καυτά
  • 1 φλυτ. του καφέ κονιάκ
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2-3 κ.σ. λάδι
  • 3 κ.σ. κουκουνάρια καβουρδισμένα σε λίγο βούτυρο
  • λίγο άνηθο


Εκτέλεση

  1. Σοτάρουμε σε λίγο λάδι τα συκωτάκια, τα σβήνουμε με το κονιάκ και αφού εξατμιστεί τραβάμε το τηγάνι μας από την φωτιά. 
  2. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει. 
  3. Προσθέτουμε το νερό ή τον ζωμό -καυτό- για να μην κόψουμε τον βρασμό. 
  4. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τα σοταρισμένα συκωτάκια και όλο το λάδι που έχουν στο τηγάνι. 
  5. Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό μας. 
  6. Χαμηλώνουμε την φωτιά μας και σιγοβράζουμε.
  7. Όταν πιεί το ρύζι τα υγρά του, ρίχνουμε τον άνηθο, τα κουκουνάρια και ανακατεύουμε καλά.
  8. Οταν τελειώσει το ψήσιμο σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα και κλείνουμε με το καπάκι.
  9. Το αφήνουμε για λίγο να πιεί τα πιθανά υγρά και να μείνει το πιλάφι μας σπυρωτό.
  10. Βάζουμε το πιλάφι μας σε φόρμα και σερβίρουμε.

*Η γιαγιά μου εβαζε και μαύρες σταφίδες, αλλά σε μας δεν αρέσουν.


ΠΗΓΗ: Areti Vardaka

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget