ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
Υλικά
- 1 1/2 φλυτ. ρύζι Basmati ή ρύζι για πιλάφι
- 300-500 γρμ. συκωτάκια κότας κομμένα σε κύβους
- 3 φλυτ. νερό ή ζωμό κοτόπουλου καυτά
- 1 φλυτ. του καφέ κονιάκ
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2-3 κ.σ. λάδι
- 3 κ.σ. κουκουνάρια καβουρδισμένα σε λίγο βούτυρο
- λίγο άνηθο
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε σε λίγο λάδι τα συκωτάκια, τα σβήνουμε με το κονιάκ και αφού εξατμιστεί τραβάμε το τηγάνι μας από την φωτιά.
- Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει.
- Προσθέτουμε το νερό ή τον ζωμό -καυτό- για να μην κόψουμε τον βρασμό.
- Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τα σοταρισμένα συκωτάκια και όλο το λάδι που έχουν στο τηγάνι.
- Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό μας.
- Χαμηλώνουμε την φωτιά μας και σιγοβράζουμε.
- Όταν πιεί το ρύζι τα υγρά του, ρίχνουμε τον άνηθο, τα κουκουνάρια και ανακατεύουμε καλά.
- Οταν τελειώσει το ψήσιμο σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα και κλείνουμε με το καπάκι.
- Το αφήνουμε για λίγο να πιεί τα πιθανά υγρά και να μείνει το πιλάφι μας σπυρωτό.
- Βάζουμε το πιλάφι μας σε φόρμα και σερβίρουμε.
*Η γιαγιά μου εβαζε και μαύρες σταφίδες, αλλά σε μας δεν αρέσουν.