ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ
Μια δροσερή και νόστιμη πουτίγκα ροδάκινου για να συνοδέψει τον πρωινό καφέ μας. Με μόνο 4 υλικά, αυτή η συνταγή είναι ιδανική για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.
Υλικά:
- 140 γρ. ζάχαρη
- 20 γρ. νερό
- 500 γρ. ροδάκινα κονσέρβας (στεγνά, χωρίς καθόλου ζουμί)
- 4 αυγά
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 160 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ, τριμμένα σε σκόνη
Εκτέλεση:
- Σε ένα βαθύ τηγάνι, φτιάχνουμε την καραμέλα με 140 γρ. ζάχαρη και 20 γρ. νερό. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμη καραμέλα του εμπορίου.
- Ρίχνουμε την καραμέλα στη φόρμα μας.
- Χτυπάμε τα αυγά καλά και προσθέτουμε τα ροδάκινα.
- Πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα, χωρίς κομμάτια ροδάκινου.
- Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε.
- Τέλος, προσθέτουμε τα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από την καραμέλα στη φόρμα.
- Σκεπάζουμε τη φόρμα με αλουμινόχαρτο και την τοποθετούμε σε ένα ταψί γεμισμένο με βραστό νερό μέχρι τη μέση της φόρμας (μπεν μαρί).
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.
- Αφήνουμε την πουτίγκα να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
- Διακοσμούμε με καραμελωμένα κεράσια και κομμάτια ροδάκινου.
ΠΗΓΗ: Haroula Stelios Nod
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!