Πουτίγκα Ροδάκινου



ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ


Μια δροσερή και νόστιμη πουτίγκα ροδάκινου για να συνοδέψει τον πρωινό καφέ μας. Με μόνο 4 υλικά, αυτή η συνταγή είναι ιδανική για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.


Υλικά:

  • 140 γρ. ζάχαρη 
  • 20 γρ. νερό 
  • 500 γρ. ροδάκινα κονσέρβας (στεγνά, χωρίς καθόλου ζουμί) 
  • 4 αυγά 
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 
  • 160 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ, τριμμένα σε σκόνη 


Εκτέλεση:

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι, φτιάχνουμε την καραμέλα με 140 γρ. ζάχαρη και 20 γρ. νερό. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμη καραμέλα του εμπορίου. 
  2. Ρίχνουμε την καραμέλα στη φόρμα μας. 
  3. Χτυπάμε τα αυγά καλά και προσθέτουμε τα ροδάκινα. 
  4. Πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα, χωρίς κομμάτια ροδάκινου. 
  5. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε. 
  6. Τέλος, προσθέτουμε τα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  7. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από την καραμέλα στη φόρμα. 
  8. Σκεπάζουμε τη φόρμα με αλουμινόχαρτο και την τοποθετούμε σε ένα ταψί γεμισμένο με βραστό νερό μέχρι τη μέση της φόρμας (μπεν μαρί). 
  9. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά. 
  10. Αφήνουμε την πουτίγκα να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. 
  11. Διακοσμούμε με καραμελωμένα κεράσια και κομμάτια ροδάκινου.

  

ΠΗΓΗ: Haroula Stelios Nod
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget