
ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ ΜΕ ΠΑΤΙΣΕΡΙ ΠΡΑΛΙΝΑΣ ΚΑΙ ΣΩΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Υλικά :
Πατισερί πραλίνας :- 375γρ. Γάλα
- 90γρ. Κρόκοι αυγών
- 75γρ. Ζάχαρη
- 35γρ. Κορν φλάουρ
- 35γρ. Βούτυρο
- 200γρ. Πραλίνα
Σως λευκής σοκολάτας :
Για το στήσιμο :
Σως λευκής σοκολάτας :
Στήσιμο :


- 500γρ. Γάλα
- 50γρ. Ζάχαρη
- 100γρ. Αλεύρι
- 200γρ. Λευκή σοκολάτα
Για το στήσιμο :
- 15 σουδάκια
- 100 γρ. Καραμελωμένα φουντούκια
Εκτέλεση :
Πατισερί πραλίνας :- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα.
- Ταυτόχρονα σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους, την ζάχαρη και το κόρν φλάουρ.
- Βάζουμε το γάλα στην φωτιά.
- Όταν αρχίσει να βράζει ξεκινάμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα στο μπόλ και να ανακατεύουμε συνεχώς.
- Όταν έχουμε ρίξει όλο το γάλα στο μπόλ επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και το βάζουμε στην φωτιά.
- Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να αρχίσει να πήζει.
- Τότε βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την πραλίνα και ανακατεύουμε καλά, στην συνέχεια ρίχνουμε και το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Βάζουμε σε ένα μπόλ και σκεπάζουμε με μεμβράνη που ακουμπάει στο μείγμα.
- Αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
- Πριν το χρησιμοποιήσουμε χτυπάμε με σύρμα για να δουλεύετε ευκολότερα.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το αλεύρι και ζάχαρη.
- Το βάζουμε στην φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την σοκολάτα που έχουμε κόψει σε κομμάτια.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί στο μείγμα.
- Βάζουμε σε μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη που ακουμπάει στο μείγμα.
- Αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
- Πριν την χρησιμοποιήσουμε ρίχνουμε 30γρ. ζεστό γάλα και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
- Γεμίζουμε τα σουδάκια με την κρέμα πατισερί χρησιμοποιώντας κορνέ με λεπτή μύτη.
- Αλέθουμε ελαφρώς τα καραμελωμένα φουντούκια στο μπλέντερ.
- Σε μπολάκια βάζουμε μία στρώση σός.
- Από πάνω 3-4 σουδάκια και γεμίζουμε με σός.
- Από πάνω ρίχνουμε τα κομματάκια από το καραμελωμένο φουντούκι.

