ΡΑΒΑΝΙ Ή ΡΕΒΑΝΙ
Υλικά
Για το Ραβανί:- 6 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 4 κουταλιές της σούπας γάλα
- 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 βανίλια
- Ελάχιστο αλάτι
- Βούτυρο για το ταψί
Για το Σιρόπι:
- 2 ½ κούπες νερό
- 2 ½ κούπες ζάχαρη
- 4 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να πήξουν καλά (περίπου 10 λεπτά).
- Προσθέτουμε το γάλα ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, τη βανίλια και το αλάτι.
- Ρίχνουμε σιγά - σιγά το μείγμα του αλευριού στα αυγά με τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα με το μίξερ.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί 30 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 30 λεπτά.
- Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι μέχρι να ψηθεί το ραβανί.
- Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα λεμονιού και βράζουμε για 5 λεπτά.
- Μόλις βγάλουμε το ραβανί από το φούρνο και πριν κρυώσει τελείως, το σιροπιάζουμε κουταλιά κουταλιά με το ζεστό σιρόπι.
ΠΗΓΗ: Zoi Athanasiadou
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!