Ραβανί ή Ρεβανί

ΡΑΒΑΝΙ Ή ΡΕΒΑΝΙ

ΡΑΒΑΝΙ Ή ΡΕΒΑΝΙ


Υλικά

Για το Ραβανί:
  • 6 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 4 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 βανίλια
  • Ελάχιστο αλάτι
  • Βούτυρο για το ταψί

Για το Σιρόπι:
  • 2 ½ κούπες νερό
  • 2 ½ κούπες ζάχαρη
  • 4 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού


Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να πήξουν καλά (περίπου 10 λεπτά).
  2. Προσθέτουμε το γάλα ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, τη βανίλια και το αλάτι.
  4. Ρίχνουμε σιγά - σιγά το μείγμα του αλευριού στα αυγά με τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα με το μίξερ.
  5. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 30 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα.
  6. Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 30 λεπτά.
  7. Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι μέχρι να ψηθεί το ραβανί.
  8. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα λεμονιού και βράζουμε για 5 λεπτά.
  9. Μόλις βγάλουμε το ραβανί από το φούρνο και πριν κρυώσει τελείως, το σιροπιάζουμε κουταλιά κουταλιά με το ζεστό σιρόπι.

ΡΑΒΑΝΙ Ή ΡΕΒΑΝΙ
ΡΑΒΑΝΙ Ή ΡΕΒΑΝΙ

ΠΗΓΗ: Zoi Athanasiadou


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget