ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ 4 ΤΥΡΙΑ
Υλικά
- 2 πακέτα ριγκατόνι
- 200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 200 γρ. κασέρι, τριμμένο
- 2,5 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- 1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο (μπορεί να χρειαστούμε κι ένα μικρό κύβο βούτυρο ακόμα)
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Μοσχοκάρυδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μαϊντανός
- 1 φλιτζάνι νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ριγκατόνι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα στραγγίζουμε, κρατώντας μία κούπα από το νερό που έβρασαν, και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Στην ίδια κατσαρόλα που έβρασαν τα ζυμαρικά, ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρώς τη σκελίδα σκόρδου.
- Αφαιρούμε τη σκελίδα σκόρδου και προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το νερό από τα ζυμαρικά.
- Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να βράσουν.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τα τυριά, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να δημιουργηθεί μια παχύρευστη σάλτσα.
- Αν η σάλτσα δεν είναι όσο παχύρευστη θέλουμε, προσθέτουμε έναν μικρό κύβο βούτυρο.
- Μόλις η σάλτσα μας είναι έτοιμη, ρίχνουμε τα ριγκατόνι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθούν τα ζυμαρικά με τη σάλτσα.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δημιουργός συνταγής: Ανδριάνα Μεϊντανά
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!