ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΙΤΑ
Υλικά
- 3 αυγά
- 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 1 φλιτζανάκι του ελληνικού ελαιόλαδο
- Περίπου 1.5 φλυτζάνι αλεύρι
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- Κομπόστα ροδάκινο σε φέτες
- Μαρμελάδα ροδάκινο
- Άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
- Βγάζουμε τα αυγά και τη ζάχαρη από το ψυγείο ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
- Στραγγίζουμε τις φέτες ροδάκινου από την κομπόστα και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός ή έναν αυγοδάρτη, μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο και ανοιχτόχρωμο.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά.
- Σταδιακά προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού στο μπολ με τα υγρά υλικά, ανακατεύοντας απαλά με μία σπάτουλα ή κουτάλι, μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύς χυλός. Αν ο χυλός είναι πολύ υγρός, προσθέτουμε λίγο επιπλέον αλεύρι.
- Βουτυρώνουμε καλά μία φόρμα κέικ με μπόλικο βούτυρο, φροντίζοντας να καλύψουμε όλες τις πλευρές και τον πάτο της φόρμας.
- Ρίχνουμε μια ποσότητα χυλού στη φόρμα ώστε να καλύψει τον πάτο ομοιόμορφα.
- Τοποθετούμε τις φέτες ροδάκινου κυκλικά πάνω από τον χυλό.
- Ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυλό πάνω από τις φέτες ροδάκινου, φροντίζοντας να τις καλύψουμε πλήρως.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και ψήνουμε τη ροδακινόπιτα για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά και να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που βυθίζουμε στο κέντρο της πίτας.
- Αφήνουμε τη ροδακινόπιτα να κρυώσει ελαφρώς πριν την ξεφορμάρουμε προσεκτικά.
- Απλώνουμε μαρμελάδα ροδάκινο στην επιφάνεια της πίτας και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη για επιπλέον γλύκα και ομορφιά.
ΠΗΓΗ: Stavroula Giannoulh
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!