Ροδακινόπιτα

ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΙΤΑ

ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΙΤΑ


Μια λαχταριστή και αρωματική ροδακινόπιτα, ιδανική για τον απογευματινό καφέ ή ως επιδόρπιο. Φτιαγμένη με αφράτη ζύμη, φέτες ροδάκινου και μαρμελάδα, αυτή η πίτα θα γίνει η αγαπημένη σας!


Υλικά

  • 3 αυγά
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 1 φλιτζανάκι του ελληνικού ελαιόλαδο
  • Περίπου 1.5 φλυτζάνι αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • Κομπόστα ροδάκινο σε φέτες
  • Μαρμελάδα ροδάκινο
  • Άχνη ζάχαρη


Εκτέλεση

  1. Βγάζουμε τα αυγά και τη ζάχαρη από το ψυγείο ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Στραγγίζουμε τις φέτες ροδάκινου από την κομπόστα και τις αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός ή έναν αυγοδάρτη, μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο και ανοιχτόχρωμο.
  4. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά.
  6. Σταδιακά προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού στο μπολ με τα υγρά υλικά, ανακατεύοντας απαλά με μία σπάτουλα ή κουτάλι, μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύς χυλός. Αν ο χυλός είναι πολύ υγρός, προσθέτουμε λίγο επιπλέον αλεύρι.
  7. Βουτυρώνουμε καλά μία φόρμα κέικ με μπόλικο βούτυρο, φροντίζοντας να καλύψουμε όλες τις πλευρές και τον πάτο της φόρμας.
  8. Ρίχνουμε μια ποσότητα χυλού στη φόρμα ώστε να καλύψει τον πάτο ομοιόμορφα.
  9. Τοποθετούμε τις φέτες ροδάκινου κυκλικά πάνω από τον χυλό.
  10. Ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυλό πάνω από τις φέτες ροδάκινου, φροντίζοντας να τις καλύψουμε πλήρως.
  11. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και ψήνουμε τη ροδακινόπιτα για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά και να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που βυθίζουμε στο κέντρο της πίτας.
  12. Αφήνουμε τη ροδακινόπιτα να κρυώσει ελαφρώς πριν την ξεφορμάρουμε προσεκτικά.
  13. Απλώνουμε μαρμελάδα ροδάκινο στην επιφάνεια της πίτας και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη για επιπλέον γλύκα και ομορφιά.

ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΙΤΑΡΟΔΑΚΙΝΟΠΙΤΑ

ΠΗΓΗ: Stavroula Giannoulh

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget