ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
Αυτά τα ρολάκια με φέτα και πιπεριές είναι τέλεια για κάθε στιγμή της ημέρας. Εύκολα στην παρασκευή, αφράτα και γεμάτα γεύση, θα σας κερδίσουν με την πρώτη δαγκωνιά!
Απολαύστε τα ζεστά ή κρύα!
Υλικά για τη ζύμη:
- 2 ποτήρια χλιαρό γάλα
- 1 κύβος μαγιά
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 2 ποτήρια αλεύρι (και επιπλέον όσο χρειαστεί για μαλακή ζύμη)
Υλικά για τη γέμιση:
- 300 γρ. φέτα
- 4 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε καρεδάκια
- 1 κ.σ. σπορέλαιο
- 1 αυγό
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μαϊντανός ή δυόσμος
Εκτέλεση:
- Σε μια λεκανίτσα, βάζουμε το χλιαρό γάλα, τον κύβο μαγιάς, το ελαιόλαδο (ή σπορέλαιο), το αλάτι, τη ζάχαρη και τα 2 ποτήρια αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι, όσο χρειαστεί μέχρι να έχουμε μια αφράτη και μαλακή ζύμη.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους περίπου 1 εκ.
- Για τη γέμιση, ανακατεύουμε τη φέτα, τις κομμένες πιπεριές, το σπορέλαιο, το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι και τον μαϊντανό ή δυόσμο.
- Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα σε όλο το φύλλο της ζύμης.
- Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό και κόβουμε σε κομμάτια.
- Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Δημιουργός συνταγής: Εφη Αγραπιδη