
ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ, ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΣΩΣ ΜΟΡΝΕ
Δοκιμάστε το και απολαύστε κάθε μπουκιά!

Υλικά:
- Μελιτζάνες ( 4-5 αν είναι μεγάλες, 8-9 αν είναι μικρές)
- Ελαιόλαδο
- Τυρί κατσικίσιο περίπου 350 γρ.
- Κιμά ανάμεικτο 500γρ.
- 1 κρεμμύδι
- Σκόνη σκόρδου
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μαϊντανό
- Χυμό ντομάτας (περίπου ένα ποτήρι νερού)
- Νερό (μισό ποτήρι)
- Αλεύρι 100 γρ.
- Βούτυρο 100 γρ
- Γάλα 1 λίτρο
- Κρόκους αυγών 2
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Τριμμένα τυριά 100 γρ.
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και της κόβουμε σε λωρίδες.
- Τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο και τις αφήνουμε να στραγγίσουν.
- Κόβουμε το τυρί σε μικρά κυβάκια και το τυλίγουμε μέσα στις μελιτζάνες για να δημιουργηθούν τα ρολάκια.
- Τα βάζουμε σε ένα ταψί, όπως φαίνεται στην φωτογραφία.
- Τρίβουμε το κρεμμύδι.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, το νερό, αλάτι, πιπέρι, σκόνη σκόρδου και τον μαϊντανό και αφήνουμε να βράσει.
- Το ρίχνουμε πάνω από τις μελιτζάνες.
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα.
- Ταυτόχρονα σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το αλεύρι και τα σοτάρουμε λιγάκι μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Και μετά προσθέτουμε το ζεστό γάλα σε δόσεις και ανακατεύουμε συνεχώς.
- Το ρίχνουμε στο ταψί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για ένα τέταρτο περίπου.
- Μετά βγάζουμε, προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά και ψήνουμε στο γκρίλ για 3-4 λεπτά ακόμα.

