ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Ένα δροσιστικό και αρωματικό επιδόρπιο, ιδανικό για κάθε εποχή. Ο συνδυασμός του ρυζιού με τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού προσδίδει μια μοναδική γεύση που θα σας ενθουσιάσει.
Υλικά:
- 1 κούπα ρύζι Καρολίνα
- 1,5 κούπα νερό
- 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
- 2 κ.σ. ανθός αραβοσίτου κρέμα πορτοκαλιού
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 5 κούπες γάλα
- 6 κ.σ. ζάχαρη (ή ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλουμε)
- Κανέλα ή ό,τι άλλο επιθυμούμε για διακόσμηση (π.χ. ξηροί καρποί, φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα)
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το ρύζι με το νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να φουσκώσει και να απορροφηθεί το νερό.
- Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού στον οποίο έχουμε διαλύσει τον ανθό αραβοσίτου καθώς και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το γάλα και τη ζάχαρη στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει λίγο το μείγμα και να πάρει την υφή του ρυζόγαλου.
- Μοιράζουμε σε μπολάκια και αφήνουμε να κρυώσει.
- Διακοσμούμε με κανέλα ή ό,τι άλλο επιθυμούμε, όπως ξηρούς καρπούς ή φρέσκα φρούτα.
- Απολαμβάνουμε το ρυζόγαλο με γεύση πορτοκάλι δροσερό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
ΠΗΓΗ: Nasia Kasapi