
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ DRESSING ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ
Υλικά
- 1/2 μαρούλι
- 1 φιλέτο κοτόπουλο ψημένο, κομμένο σε λεπτές φέτες
Για το Dressing Μουστάρδας
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
- Λίγο ξύδι (προτιμήστε ξύδι από λευκό κρασί ή μηλόξυδο)
- Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά το μαρούλι και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ ή πιάτο.
- Ψήνουμε το φιλέτο κοτόπουλου σε ένα τηγάνι ή στη σχάρα μέχρι να είναι καλά ψημένο. Αφού ψηθεί, το κόβουμε σε λεπτές φέτες και το τοποθετούμε πάνω από το μαρούλι.
- Σε ένα μούλτι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, την παρμεζάνα, το ξύδι και το αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη σάλτσα.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με το dressing και ανακατεύουμε ελαφρά για να απλωθεί το dressing παντού.
- Απολαμβάνουμε τη σαλάτα αμέσως για καλύτερη γεύση και φρεσκάδα.