
ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ DRESSING ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
Η πιο εύκολη, γρήγορη και δροσερή λύση για υπέροχα γεύματα είναι οι αγαπημένες μου σαλάτες. Έτσι λοιπόν σήμερα προτείνουμε μια σαλάτα ζυμαρικών.
Υλικά
Για τη σαλάτα:- 250 γρ ριγκατόνι (άβραστα)
- 250 γρ κοτόπουλο ψητό, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 2 αγγουράκια, κομμένα σε φέτες
- 1 ντομάτα, κομμένη σε κύβους
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 4-5 φύλλα μαρουλιού, ψιλοκομμένα
Για το dressing:
- 150γρ γιαούρτι στραγγιστό 2%
- 10γρ μέλι
- Χυμό από ½ λεμόνι
- 60γρ πέστο βασιλικού
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- 2-3 κ.σ νερό
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente.
- Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Ψήνουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Κόβουμε τα αγγουράκια σε φέτες, την ντομάτα σε κύβους, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το μαρούλι σε λεπτές λωρίδες.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι, το μέλι, τον χυμό λεμονιού, το πέστο βασιλικού, το ελαιόλαδο, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Σε μια μεγάλη σαλατιέρα, ανακατεύουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, το κοτόπουλο, τα αγγουράκια, την ντομάτα, το κρεμμύδι και το μαρούλι.
- Προσθέτουμε το dressing και ανακατεύουμε καλά για να καλυφθούν όλα τα υλικά με τη σάλτσα.
- Σερβίρουμε αμέσως ή αφήνουμε τη σαλάτα να κρυώσει στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν το σερβίρισμα.
Δημιουργός συνταγής: Curves Charilaou