ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Σήμερα σας έχω ένα φαγητό που θα το λατρέψετε!!
Ένα υγιεινό και γευστικό πιάτο που φέρνει στο τραπέζι τη φρεσκάδα της θάλασσας. Με μια αρωματική σάλτσα από σκόρδο, μουστάρδα και ούζο, είναι σίγουρο ότι θα ικανοποιήσει κάθε γευστική προτίμηση.
Σερβίρουμε τις σαρδέλες ζεστές, συνοδεύοντας με φρέσκο ψωμί και σαλάτα.
Δημιουργός συνταγής: Σοφία Παπα
Υλικά
- 500 γρ. σαρδέλες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
- 1 σφηνάκι ούζο
- Χυμός από 1 λεμόνι
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- Ελαιόλαδο
- 2 φρέσκες ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια
- Ψιλοκομμένος μαϊντανός
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Πλένουμε καλά τις σαρδέλες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι ή πυρέξ.
- Σε ένα μούλτι, χτυπάμε τη σκελίδα σκόρδο, τη μουστάρδα, το ούζο και τον χυμό λεμονιού μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής σάλτσα.
- Περιχύνουμε τις σαρδέλες με τη σάλτσα και προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, γλυκιά πάπρικα και ρίγανη.
- Ρίχνουμε τα κυβάκια φρέσκιας ντομάτας και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό πάνω από τις σαρδέλες.
- Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε τις σαρδέλες για 15 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σερβίρουμε τις σαρδέλες ζεστές, συνοδεύοντας με φρέσκο ψωμί και σαλάτα.
Δημιουργός συνταγής: Σοφία Παπα