Σαρδέλες πλακί

Σαρδέλα πλακί πεντανόστιμη

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΠΛΑΚΙ


Ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο με φρέσκες σαρδέλες, ντομάτες, κρεμμύδια και μυρωδικά, ψημένες στο φούρνο για ένα ζουμερό και αρωματικό γεύμα.


Υλικά (για 6 μερίδες)

  • 1 και μισό κιλό σαρδέλα ή γαύρο
  • 1 κούπα λάδι
  • 5 κρεμμύδια σε φετούλες
  • 6 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
  • 1 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/4 κούπας λευκό κρασί
  • 2 ώριμες ντομάτες σε λεπτές φέτες
  • 4-5 ροδέλες λεμόνι


Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τα ψαράκια, τα στραγγίζουμε και αν έχουμε χρόνο, αφαιρούμε τη ραχοκοκαλιά.
  2. Βάζουμε λάδι σε τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και τον πελτέ που έχουμε διαλύσει στο κρασί.
  3. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος, στρώνουμε τα ψάρια, τη σάλτσα και ενδιάμεσα φέτες ντομάτας και λεμονιού.
  4. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα, κλείνουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το φαγητό για 1 ώρα στους 200 βαθμούς μέχρι να μείνει με το λάδι του.

Σαρδέλα πλακί πεντανόστιμηΣαρδέλα πλακί πεντανόστιμη

ΠΗΓΗ: Theni Sotiropoulou


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget