
SAVORY CROISSANT
Η γεύση τους θυμίζει αφράτα ντόνατς σε σχήμα κρουασάν, με την ιδιαιτερότητα ότι δεν τα ψήνουμε στον φούρνο αλλά τα τηγανίζουμε. Είναι τέλεια για πρωινό ή για τον απογευματινό καφέ και δεν απορροφούν καθόλου λάδι!
Υλικά:
(με την ίδια κούπα θα μετρήσουμε όλα τα υλικά)
- 1 κούπα χλιαρό νερό
- 1 κούπα χλιαρό γάλα
- 1 κούπα ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
- 10 γραμμάρια ξηρή μαγιά
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 6 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό, το χλιαρό γάλα, το λάδι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και ελαστική.
- Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, σχηματίζοντας ένα στρογγυλό φύλλο, όχι πολύ χοντρό ούτε πολύ λεπτό.
- Κόβουμε το φύλλο με ένα μαχαίρι ή την ρόδα που κόβουμε την πίτσα σε τρίγωνα και τα ρολάρουμε σχηματίζοντας κρουασάν.
- Τα αφήνουμε σκεπασμένα επάνω σε λαδόκολλα για 20 λεπτά να φουσκώσουν.
- Τηγανίζουμε τα κρουασάν σε καλά ζεσταμένο λάδι σε μέτρια φωτιά από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
Δημιουργός συνταγής: Geri Dako
