Συκώτι μοσχαρίσιο με πατάτες τηγανητές

Συκώτι μοσχαρίσιο τηγανητό

ΣΥΚΩΤΙ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ


Υλικά

  • 1 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ξύδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Μουστάρδα
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα


Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά το συκώτι και το βάζουμε σε νερό με το ξύδι για 10 λεπτά.
  2. Το βράζουμε σε νερό για 5 λεπτά και το σουρώνουμε.
  3. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το συκώτι με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μουστάρδα και το ψιλοκομμένο σκόρδο.
  4. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
  5. Τηγανίζουμε το συκώτι μέχρι να ροδίσει εξωτερικά αλλά να μείνει αφράτο εσωτερικά. Προσέχουμε να μην το παρατηγανίσουμε.
  6. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.
  7. Σερβίρουμε το συκώτι ζεστό, συνοδευόμενο από τηγανητές πατάτες κρύα μπύρα!

Συκώτι μοσχαρίσιο τηγανητό

Δημιουργός συνταγής: Άννα Γιαννίκου

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget