
ΣΥΚΩΤΙ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ
Υλικά
- 1 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ξύδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- Μουστάρδα
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά το συκώτι και το βάζουμε σε νερό με το ξύδι για 10 λεπτά.
- Το βράζουμε σε νερό για 5 λεπτά και το σουρώνουμε.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το συκώτι με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μουστάρδα και το ψιλοκομμένο σκόρδο.
- Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
- Τηγανίζουμε το συκώτι μέχρι να ροδίσει εξωτερικά αλλά να μείνει αφράτο εσωτερικά. Προσέχουμε να μην το παρατηγανίσουμε.
- Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.
- Σερβίρουμε το συκώτι ζεστό, συνοδευόμενο από τηγανητές πατάτες κρύα μπύρα!

Δημιουργός συνταγής: Άννα Γιαννίκου
