ΣΥΚΩΤΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ
Υλικά
Για το Συκώτι- 500 γρ. συκώτι
- Γάλα (για το μούλιασμα)
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- Ρίγανη
- Λεμόνι
Για την Κρέμα Τυριού
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
- Μισό κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Για το Συκώτι- Μουλιάζουμε το συκώτι για 3 ώρες σε γάλα.
- Το στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Σε ένα τηγάνι, λιώνουμε μια κουταλιά βούτυρο και τηγανίζουμε το συκώτι για 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Στο τέλος, προσθέτουμε ρίγανη και μπόλικο χυμό λεμονιού.
- Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνουμε το βούτυρο.
- Μόλις λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
- Ρίχνουμε το γάλα και στη συνέχεια προσθέτουμε τη μοτσαρέλα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Προσθέτουμε τη σκόνη κρεμμυδιού, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα.
Συνοδεύουμε το συκώτι με πατάτες τηγανητές και σερβίρουμε με την κρέμα τυριού.
ΠΗΓΗ: Nitsa Lioulia
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!