Συκώτι με Πατάτες Τηγανητές και Κρέμα Τυριού

ΣΥΚΩΤΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ

ΣΥΚΩΤΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ


Υλικά

Για το Συκώτι
  • 500 γρ. συκώτι
  • Γάλα (για το μούλιασμα)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • Ρίγανη
  • Λεμόνι

Για την Κρέμα Τυριού
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι


Εκτέλεση

Για το Συκώτι
  1. Μουλιάζουμε το συκώτι για 3 ώρες σε γάλα.
  2. Το στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
  3. Σε ένα τηγάνι, λιώνουμε μια κουταλιά βούτυρο και τηγανίζουμε το συκώτι για 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  4. Στο τέλος, προσθέτουμε ρίγανη και μπόλικο χυμό λεμονιού.

Για την Κρέμα Τυριού
  1. Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνουμε το βούτυρο.
  2. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
  3. Ρίχνουμε το γάλα και στη συνέχεια προσθέτουμε τη μοτσαρέλα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί.
  4. Προσθέτουμε τη σκόνη κρεμμυδιού, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα.
Συνοδεύουμε το συκώτι με πατάτες τηγανητές και σερβίρουμε με την κρέμα τυριού.


ΠΗΓΗ: Nitsa Lioulia

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget