Σιροπιαστές Φωλιές με Κανταΐφι και Κρέμα Πατισερί

Σιροπιαστές Φωλιές Κανταΐφι με Κρέμα Πατισερί

ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΕΣ ΦΩΛΙΕΣ ΜΕ ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ


Ένα εντυπωσιακό και λαχταριστό γλυκό που συνδυάζει την τραγανή υφή του κανταϊφιού με την κρεμώδη γέμιση πατισερί.


Υλικά:

  • 1 συσκευασία (450 γρ.) κανταΐφι
  • 250 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 150 γρ. μαργαρίνη

Για το σιρόπι:
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλας

Για την κρέμα πατισερί:
  • 2 αυγά ολόκληρα
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 30 γρ. κορν φλάουρ
  • 700 ml φρέσκο γάλα
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 βανίλιες
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Για το γαρνίρισμα:
  • Φιστίκι Αιγίνης χοντροκομμένο ή άλλοι ξηροί καρποί της επιλογής σας


Εκτέλεση:

  1. Ξεμπερδεύουμε καλά το κανταΐφι με τα χέρια μας για να αφρατέψει και το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη, το νερό και το ξυλάκι κανέλας για 4-5 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Λιώνουμε το φρέσκο βούτυρο και τη μαργαρίνη και τα ρίχνουμε στο κανταΐφι, ανακατεύοντας πολύ καλά για να απορροφηθούν.
  4. Μοιράζουμε το κανταΐφι σε 24 βουτυρωμένα φορμάκια, πατώντας καλά στο κέντρο τους για να δημιουργήσουμε φωλιές.
  5. Ψήνουμε τις φωλιές σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C με αέρα μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά.
  6. Μόλις βγουν από το φούρνο, ρίχνουμε το κρύο σιρόπι πάνω στις ζεστές φωλιές και τις αφήνουμε να το απορροφήσουν.
  7. Για την κρέμα πατισερί, σε ένα μπολ ανακατεύουμε με αβγοδάρτη τα αυγά, τους κρόκους, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το κορν φλάουρ.
  8. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. 
  9. Όταν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το μισό μείγμα στο μπολ με τα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς, και το επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.
  10. Προσθέτουμε τις βανίλιες και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει καλά.
  11. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. 
  12. Τοποθετούμε την κρέμα σε ένα ταψάκι, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  13. Όταν η κρέμα κρυώσει, τη χτυπάμε στο μίξερ για να αφρατέψει.
  14. Γεμίζουμε τις φωλιές με την κρέμα χρησιμοποιώντας κορνέ με χοντρή μύτη.
  15. Γαρνίρουμε με χοντροκομμένο φιστίκι Αιγίνης ή άλλους ξηρούς καρπούς της επιλογής μας.

Σιροπιαστές Φωλιές Κανταΐφι με Κρέμα ΠατισερίΣιροπιαστές Φωλιές Κανταΐφι με Κρέμα ΠατισερίΣιροπιαστές Φωλιές Κανταΐφι με Κρέμα Πατισερί

Δημιουργός συνταγής: Ελινα Σκλαβου

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget