ΣΝΙΤΣΕΛ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ
Απολαύστε αυτό το πιάτο που συνδυάζει τη νοστιμιά του μοσχαρίσιου σνίτσελ με μια πλούσια σάλτσα μανιταριών και τραγανές πατάτες φούρνου. Ένα γεύμα που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Υλικά
Για τα σνίτσελ:- 4 μοσχαρίσια σνίτσελ, χτυπημένα να απλώσουν
- 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 5 κεδρόμηλα, θρυμματισμένα
- 1 κ.γ. κόκκοι μαύρου πιπεριού, θρυμματισμένοι
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 αυγά, χτυπημένα
- 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- Ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι για τηγάνισμα
Για τη σάλτσα:
- 200 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε ροδέλες
- 50 γρ. βούτυρο
- 1 κ.σ. αλεύρι
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. σόγια σος
Για τις πατάτες:
- 500 γρ. μικρές πατατούλες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- Αλάτι και πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα:
- 200 γρ. βραστός αρακάς
- 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
Εκτέλεση
Για τα σνίτσελ:- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι.
- Εν τω μεταξύ, στο γουδί χτυπάμε τους κόκκους μαύρου πιπεριού και τα κεδρόμηλα.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με τα μπαχαρικά και το αλάτι.
- Περνάμε τα σνίτσελ πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά.
- Τηγανίζουμε τα σνίτσελ μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά.
- Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η σάλτσα, για περίπου 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη σόγια σος και ανακατεύουμε.
- Βράζουμε τις πατατούλες με τη φλούδα για 10 λεπτά.
- Τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε σε λωρίδες.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις πατάτες με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το λιωμένο βούτυρο, αλάτι και πιπέρι.
- Απλώνουμε τις πατάτες σε ένα ταψί και τις ψήνουμε στον αέρα στους 190°C μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές.
- Σερβίρουμε τα σνίτσελ συνοδεύοντας με τη σάλτσα μανιταριών, τις πατάτες φούρνου και τον βραστό αρακά.
- Προσθέτουμε μερικές φέτες λεμονιού για φρεσκάδα.
Ακολουθήστε μας στο Google News!