ΣΝΙΤΣΕΛ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΩΣ BRAUN
Αυτό το πιάτο συνδυάζει το τραγανό σνίτσελ κοτόπουλο με μια πλούσια και νόστιμη σως Braun. Συνοδευόμενο από τηγανητές πατάτες και μπρόκολο, είναι ιδανικό για ένα χορταστικό και γευστικό γεύμα.
Υλικά
Για το πανάρισμα των φιλέτων:- 3 φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 αυγό
- 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
- 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- Αλάτι
- Ρίγανη
Για τη σως Braun:
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 2 κύβοι ζωμού κοτόπουλου διαλυμένοι σε μια κούπα ζεστό νερό
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόγια σος
- Πιπέρι
Για τη συνοδεία:
- Τηγανητές πατάτες
- 1 πακέτο κατεψυγμένο μπρόκολο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε το αυγό.
- Σε ένα άλλο μπολ, αναμειγνύουμε τη φρυγανιά με το αλάτι και τη ρίγανη.
- Σε ένα τρίτο μπολ, βάζουμε το αλεύρι.
- Περνάμε τα φιλέτα κοτόπουλου πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά, καλύπτοντας τα καλά
- Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Τηγανίζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν καλά και να γίνουν τραγανά και από τις δύο πλευρές.
- Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη σόγια σος και το πιπέρι, και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σως, περίπου 5 λεπτά.
- Σερβίρουμε τα σνίτσελ κοτόπουλου με τη σως Braun.
- Συνοδεύουμε με τηγανητές πατάτες και μπρόκολο.
- Για το μπρόκολο, το βράζουμε σε αλατισμένο νερό για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!