Σοκολατόπιτες σε Ατομικά Φορμάκια

Μάφινς με γλάσο σοκολάτας

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΕΣ ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΑ ΦΟΡΜΑΚΙΑ


Αυτή η συνταγή για σοκολατόπιτες είναι εύκολη και εξαιρετικά γευστική, ιδανική για να ικανοποιήσει κάθε λάτρη της σοκολάτας. Οι σοκολατόπιτες είναι πλούσιες, υγρές και γεμάτες σοκολατένια γεύση.


Υλικά (για 26 κομμάτια)

  • 2 αυγά 
  • 400 γρ. ζάχαρη 
  • 240 γρ. γάλα 
  • 240 γρ. ελαφρύ λάδι 
  • 2 κ.σ. νερό 
  • Μια πρέζα αλάτι 
  • 270 γρ. κοσκινισμένο αλεύρι 
  • 70 γρ. κοσκινισμένο κακάο 
  • 2 κ.γ. κοσκινισμένο μπέικιν πάουντερ 
  • 2 βανίλιες 

Υλικά για γλάσο
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 
  • 150 γρ. κουβερτούρα 
  • 2 κ.σ. βιτάμ 


Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και τοποθετούμε τις θήκες για τα κεκάκια σε ένα ταψί. 
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. 
  3. Προσθέτουμε το γάλα, το λάδι, το νερό και το αλάτι, ανακατεύοντας συνεχώς. 
  4. Σιγά-σιγά, προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  5. Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια, γεμίζοντας τα κατά 2/3. 
  6. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για περίπου 20 λεπτά, ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο τους. 

Για το γλάσο:
  1. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να βράζει. 
  2. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και το βιτάμ. 
  3. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθεί το γλάσο. 
  4. Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει ελαφρώς και περιχύνουμε τις σοκολατόπιτες. 

Απολαμβάνουμε τις σοκολατόπιτες ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου. 
Καλή απόλαυση!

Μάφινς με γλάσο σοκολάτας

Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget