ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΕΣ ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΑ ΦΟΡΜΑΚΙΑ
Αυτή η συνταγή για σοκολατόπιτες είναι εύκολη και εξαιρετικά γευστική, ιδανική για να ικανοποιήσει κάθε λάτρη της σοκολάτας. Οι σοκολατόπιτες είναι πλούσιες, υγρές και γεμάτες σοκολατένια γεύση.
Υλικά (για 26 κομμάτια)
- 2 αυγά
- 400 γρ. ζάχαρη
- 240 γρ. γάλα
- 240 γρ. ελαφρύ λάδι
- 2 κ.σ. νερό
- Μια πρέζα αλάτι
- 270 γρ. κοσκινισμένο αλεύρι
- 70 γρ. κοσκινισμένο κακάο
- 2 κ.γ. κοσκινισμένο μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
Υλικά για γλάσο
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 150 γρ. κουβερτούρα
- 2 κ.σ. βιτάμ
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και τοποθετούμε τις θήκες για τα κεκάκια σε ένα ταψί.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το γάλα, το λάδι, το νερό και το αλάτι, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Σιγά-σιγά, προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια, γεμίζοντας τα κατά 2/3.
- Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για περίπου 20 λεπτά, ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο τους.
- Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να βράζει.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και το βιτάμ.
- Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθεί το γλάσο.
- Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει ελαφρώς και περιχύνουμε τις σοκολατόπιτες.
Απολαμβάνουμε τις σοκολατόπιτες ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!