Σουπιές με Σπανάκι

Αυτή η συνταγή συνδυάζει την πλούσια γεύση της σουπιάς με την φρεσκάδα του σπανακιού, δημιουργώντας ένα υγιεινό και θρεπτικό πιάτο.

ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ


Αυτή η συνταγή συνδυάζει την πλούσια γεύση της σουπιάς με την φρεσκάδα του σπανακιού, δημιουργώντας ένα υγιεινό και θρεπτικό πιάτο.


Υλικά

  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
  • 500 γρ. σουπιές, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια 
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί 
  • 500 γρ. σπανάκι, πλυμένο και ψιλοκομμένο 
  • 2 ντομάτες, τριμμένες 
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι 
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο γλυκό πιπέρι 
  • 1/2 φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο 
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο 
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 
  • 1 κύβος λαχανικών 
  • Νερό, ανάλογα πόσο ζουμερό το θέλουμε


Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο. 
  2. Προσθέτουμε τις σουπιές και τις σοτάρουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. 
  3. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. 
  4. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθεί. 
  5. Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, το μαύρο πιπέρι, το κόκκινο γλυκό πιπέρι, τον άνηθο, τον μαϊντανό, τη ζάχαρη, τον κύβο λαχανικών και το νερό. 
  6. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές.


ΠΗΓΗ: Nasia Kasapi

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget