ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΜΕ ΒΡΩΜΗ:
Μια υγιεινή και γευστική παραλλαγή για παραδοσιακά σουτζουκάκια, εμπλουτισμένη με βρώμη για έξτρα θρεπτική αξία.
Υλικά
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1 φλ. του καφέ βρώμη
- 1 αυγό
- 2 κ.γ. νοστιμιά
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 φέτα ψωμί, μουλιασμένη και στραγγισμένη
- Λίγη τριμμένη ντομάτα
- 1/2 κ.γ. σόδα
- Λίγο ξύδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τον κιμά με τη βρώμη, το αυγό, τη νοστιμιά, το κύμινο, το σκόρδο, την μουλιασμένη φέτα ψωμί, την τριμμένη ντομάτα, τη σόδα και το ξύδι.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση.
- Ζυμώνουμε το μείγμα καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
- Πλάθουμε το μείγμα σε σουτζουκάκια.
- Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε σχαροτήγανο ή προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Ψήνουμε τα σουτζουκάκια είτε σε λαδωμένο σχαροτήγανο για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν, είτε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν καλά.
- Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια ζεστά μαζί με ρύζι.
ΠΗΓΗ: Lagia Paraschou
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!