Σουτζουκάκια με Βρώμη



ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΜΕ ΒΡΩΜΗ:


Μια υγιεινή και γευστική παραλλαγή για παραδοσιακά σουτζουκάκια, εμπλουτισμένη με βρώμη για έξτρα θρεπτική αξία.


Υλικά

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 φλ. του καφέ βρώμη
  • 1 αυγό
  • 2 κ.γ. νοστιμιά
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 φέτα ψωμί, μουλιασμένη και στραγγισμένη
  • Λίγη τριμμένη ντομάτα
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • Λίγο ξύδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τον κιμά με τη βρώμη, το αυγό, τη νοστιμιά, το κύμινο, το σκόρδο, την μουλιασμένη φέτα ψωμί, την τριμμένη ντομάτα, τη σόδα και το ξύδι. 
  2. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση.
  3. Ζυμώνουμε το μείγμα καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. 
  4. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  5. Πλάθουμε το μείγμα σε σουτζουκάκια.
  6. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε σχαροτήγανο ή προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  7. Ψήνουμε τα σουτζουκάκια είτε σε λαδωμένο σχαροτήγανο για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν, είτε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν καλά.
  8. Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια ζεστά μαζί με ρύζι.


ΠΗΓΗ: Lagia Paraschou

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget