Σουτζουκάκια

Υπέροχα ζουμερά σουτζουκάκια σερβιρισμένα με πίτες και γιαούρτι για έναν ακαταμάχητο συνδυασμό!

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ

Ένα κλασικό, αγαπημένο πιάτο, ιδανικό για ένα χορταστικό μεσημεριανό γεύμα. 
Σερβίρετέ τα με πίτες και γιαούρτι, δημιουργώντας έναν ακαταμάχητο συνδυασμό γεύσεων.


Υλικά:

  • 500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο 
  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο 
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 
  • 1 αυγό 
  • 2 φέτες ψωμί μουλιασμένο σε κόκκινο κρασί 
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
  • Αλάτι, πιπέρι, κύμινο κατά βούληση 
  • Αλεύρι για το τηγάνισμα 
  • Λάδι για το τηγάνισμα 


Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τον κιμά, το τριμμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το αυγό και τις φέτες ψωμιού αφού τις έχουμε στραγγίξει από το κρασί. 
  2. Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Προσθέτουμε και το κύμινο. 
  3. Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουμε ένα μαλακό μείγμα. 
  4. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου μία ώρα, ώστε να δέσουν οι γεύσεις. 
  5. Πλάθουμε το μείγμα σε μακρόστενα σουτζουκάκια. 
  6. Περνάμε τα σουτζουκάκια από αλεύρι, τινάζοντας το περιττό αλεύρι. 
  7. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. 
  8. Αφαιρούμε τα σουτζουκάκια από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να απομακρυνθεί το περιττό λάδι. 
  9. Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια ζεστά, συνοδευόμενα με πίτες και γιαούρτι.


ΠΗΓΗ: Nitsa Lioulia

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget