ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ
Ένα κλασικό, αγαπημένο πιάτο, ιδανικό για ένα χορταστικό μεσημεριανό γεύμα.Σερβίρετέ τα με πίτες και γιαούρτι, δημιουργώντας έναν ακαταμάχητο συνδυασμό γεύσεων.
ΠΗΓΗ: Nitsa Lioulia
Υλικά:
- 500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι, τριμμένο
- 1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 αυγό
- 2 φέτες ψωμί μουλιασμένο σε κόκκινο κρασί
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι, κύμινο κατά βούληση
- Αλεύρι για το τηγάνισμα
- Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τον κιμά, το τριμμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το αυγό και τις φέτες ψωμιού αφού τις έχουμε στραγγίξει από το κρασί.
- Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Προσθέτουμε και το κύμινο.
- Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουμε ένα μαλακό μείγμα.
- Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου μία ώρα, ώστε να δέσουν οι γεύσεις.
- Πλάθουμε το μείγμα σε μακρόστενα σουτζουκάκια.
- Περνάμε τα σουτζουκάκια από αλεύρι, τινάζοντας το περιττό αλεύρι.
- Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.
- Αφαιρούμε τα σουτζουκάκια από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να απομακρυνθεί το περιττό λάδι.
- Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια ζεστά, συνοδευόμενα με πίτες και γιαούρτι.
ΠΗΓΗ: Nitsa Lioulia