Σπαγγέτι Αματριτσιάνα

Μια κλασική ιταλική συνταγή που συνδυάζει γεύσεις από καπνιστό μπέικον, πλούσια ντομάτα και αρωματικά μυρωδικά

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΜΑΤΡΙΤΣΙΑΝΑ


Μια κλασική ιταλική συνταγή που συνδυάζει γεύσεις από καπνιστό μπέικον, πλούσια ντομάτα και αρωματικά μυρωδικά. Ιδανική για ένα γρήγορο και γευστικό γεύμα.


Υλικά:

  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη 
  • 300 γραμμάρια μπέικον ή πανσέτα, ψιλοκομμένα 
  • 2 σφηνάκια τσίπουρο 
  • Σάλτσα ντομάτας (φρέσκια, λίγο πελτέ, συμπυκνωμένο χυμό και κονκασέ) 
  • Αλάτι 
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
  • Λίγο μπούκοβο 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό 
  • Λίγο νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά 
  • 500 γραμμάρια σπαγγέτι 
  • Μπόλικο τριμμένο τυρί (π.χ. παρμεζάνα ή πεκορίνο) 
  • Φύλλα φρέσκου βασιλικού ή μαϊντανό για το σερβίρισμα 


Εκτέλεση:

  1. Σε ένα κατσαρολάκι με λίγο λάδι, σοτάρουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά Φλωρίνης και το μπέικον ή την πανσέτα μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς. 
  2. Σβήνουμε με τα 2 σφηνάκια τσίπουρο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. 
  3. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας (φρέσκια, λίγο πελτέ, συμπυκνωμένο χυμό και κονκασέ), το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το μπούκοβο και τον αποξηραμένο βασιλικό. 
  4. Προσθέτουμε λίγο νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει. 
  5. Σε άλλη κατσαρόλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά μέχρι να είναι al dente. 
  6. Σερβίρουμε τα σπαγγέτι με τη σάλτσα, μπόλικο τριμμένο τυρί και φύλλα φρέσκου βασιλικού ή μαϊντανού. 


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget