2 κ.σ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε ροδέλες
2 κ.σ. κάπαρη
1 συσκευασία ντοματίνια
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
300 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι
παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τις ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου, τις καυτερές πιπερίτσες και τις αντζούγιες και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε τις μαύρες ελιές και την κάπαρη και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε τα ντοματίνια, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα ντοματίνια και να ενωθούν οι γεύσεις.
Εν τω μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζουμε τα μακαρόνια δύο λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία (αλ ντέντε).
Στραγγίζουμε τα μακαρόνια, κρατώντας λίγο από το νερό βρασίματος.
Προσθέτουμε τα μακαρόνια στη σάλτσα στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά. Αν η σάλτσα φαίνεται πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο από το νερό βρασίματος των μακαρονιών μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή σύσταση.
Αφήνουμε τα μακαρόνια να σιγομαγειρευτούν στη σάλτσα για 2-3 λεπτά, μέχρι να απορροφήσουν τις γεύσεις και να αποκτήσουν τη σωστή υφή.
Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλισμένα με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Εξερευνήστε τη σελίδα μας για τις Καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε νέες γεύσεις και δημιουργήστε απολαυστικά πιάτα και γλυκά!