
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΛΑ ΠΟΥΤΑΝΕΣΚΑ
Υλικά:
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 3 καυτερές πιπερίτσες, ψιλοκομμένες
- 2-3 αντζούγιες
- 2 κ.σ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε ροδέλες
- 2 κ.σ. κάπαρη
- 1 συσκευασία ντοματίνια
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- 300 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι
- παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τις ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου, τις καυτερές πιπερίτσες και τις αντζούγιες και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις μαύρες ελιές και την κάπαρη και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε τα ντοματίνια, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα ντοματίνια και να ενωθούν οι γεύσεις.
- Εν τω μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζουμε τα μακαρόνια δύο λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία (αλ ντέντε).
- Στραγγίζουμε τα μακαρόνια, κρατώντας λίγο από το νερό βρασίματος.
- Προσθέτουμε τα μακαρόνια στη σάλτσα στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά. Αν η σάλτσα φαίνεται πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο από το νερό βρασίματος των μακαρονιών μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή σύσταση.
- Αφήνουμε τα μακαρόνια να σιγομαγειρευτούν στη σάλτσα για 2-3 λεπτά, μέχρι να απορροφήσουν τις γεύσεις και να αποκτήσουν τη σωστή υφή.
- Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλισμένα με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΠΗΓΗ: Evi Bit
