ΣΠΙΤΙΚΗ ΒΥΣΣΙΝΑΔΑ
Τώρα που ο ήλιος καίει και το θερμόμετρο είναι στα ύψη, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα δροσερό ποτήρι βυσσινάδα. Αυτή η συνταγή για βυσσινάδα είναι απλή και εγγυάται την τέλεια, δροσιστική γεύση που χρειάζεστε.
Υλικά:
- 2 κιλά βύσσινα
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση:
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε τα βύσσινα, το νερό και λίγη από τη ζάχαρη (περίπου 100 γρ.).
- Βράζουμε τα βύσσινα για δέκα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Αφήνουμε τα βρασμένα βύσσινα να κρυώσουν ελαφρώς.
- Στη συνέχεια, τα περνάμε από ένα σουρωτήρι (ή μια ψιλή σήτα), πιέζοντας καλά με μια κουτάλα ή μια σπάτουλα, ώστε να βγάλουν όλο τον χυμό τους.
- Επιστρέφουμε τον χυμό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε καλά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνει ένα παχύρευστο σιρόπι (περίπου 15-20 λεπτά).
- Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς και το μεταφέρουμε σε καθαρό μπουκάλι. Το φυλάσσουμε στο ψυγείο.
- Όταν θέλουμε να κεράσουμε βυσσινάδα, γεμίζουμε ένα ποτήρι με λίγο σιρόπι (περίπου 2-3 κουταλιές της σούπας).
- Προσθέτουμε παγωμένο νερό και παγάκια και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε αμέσως και απολαμβάνουμε τη δροσερή βυσσινάδα μας.
Απολαύστε αυτή τη δροσερή βυσσινάδα όλη την ημέρα, καθώς είναι ιδανική για να σας δροσίσει!
ΠΗΓΗ: Αρχοντή Κοταΐδου
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!