Σπιτική Βυσσινάδα

Φρέσκια και Δροσερή Σπιτική Βυσσινάδα

ΣΠΙΤΙΚΗ ΒΥΣΣΙΝΑΔΑ


Τώρα που ο ήλιος καίει και το θερμόμετρο είναι στα ύψη, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα δροσερό ποτήρι βυσσινάδα. Αυτή η συνταγή για βυσσινάδα είναι απλή και εγγυάται την τέλεια, δροσιστική γεύση που χρειάζεστε.


Υλικά:

  • 2 κιλά βύσσινα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό


Εκτέλεση:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε τα βύσσινα, το νερό και λίγη από τη ζάχαρη (περίπου 100 γρ.). 
  2. Βράζουμε τα βύσσινα για δέκα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Αφήνουμε τα βρασμένα βύσσινα να κρυώσουν ελαφρώς. 
  4. Στη συνέχεια, τα περνάμε από ένα σουρωτήρι (ή μια ψιλή σήτα), πιέζοντας καλά με μια κουτάλα ή μια σπάτουλα, ώστε να βγάλουν όλο τον χυμό τους.
  5. Επιστρέφουμε τον χυμό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη. 
  6. Ανακατεύουμε καλά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνει ένα παχύρευστο σιρόπι (περίπου 15-20 λεπτά).
  7. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς και το μεταφέρουμε σε καθαρό μπουκάλι. Το φυλάσσουμε στο ψυγείο.
  8. Όταν θέλουμε να κεράσουμε βυσσινάδα, γεμίζουμε ένα ποτήρι με λίγο σιρόπι (περίπου 2-3 κουταλιές της σούπας).
  9. Προσθέτουμε παγωμένο νερό και παγάκια και ανακατεύουμε καλά.
  10. Σερβίρουμε αμέσως και απολαμβάνουμε τη δροσερή βυσσινάδα μας.

Απολαύστε αυτή τη δροσερή βυσσινάδα όλη την ημέρα, καθώς είναι ιδανική για να σας δροσίσει!

Φρέσκια και Δροσερή Σπιτική ΒυσσινάδαΦρέσκια και Δροσερή Σπιτική ΒυσσινάδαΦρέσκια και Δροσερή Σπιτική Βυσσινάδα

ΠΗΓΗ: Αρχοντή Κοταΐδου

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget