Σπιτικό Ψωμάκι Σκόρδου με Τυρί

Σκορδόψωμο με Τυρί

ΣΠΙΤΙΚΟ ΨΩΜΑΚΙ ΣΚΟΡΔΟΥ ΜΕ ΤΥΡΙ


Αυτό το σπιτικό ψωμάκι σκόρδου είναι ιδανικό για συνοδευτικό σε κάθε γεύμα. Εύκολο και νόστιμο, θα γίνει αγαπημένο όλων στην οικογένεια.


Υλικά:

Για το ζυμάρι:
  • 1 φλιτζάνι χλιαρό γάλα 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά 
  • 2,5 φλιτζάνια αλεύρι 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι 

Για το μείγμα σκόρδου:
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
  • 2 σκελίδες ψιλοτριμμένο σκόρδο 
  • 300 γρ τυρί γκούντα σε λεπτές λωρίδες 
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός 
  • Λίγο θυμάρι ή ρίγανη 


Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το χλιαρό γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά. 
  2. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να ενεργοποιηθεί για λίγα λεπτά. 
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι στο μείγμα και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
  4. Μόλις το ζυμαράκι μας είναι έτοιμο προσθέτουμε το λάδι στη ζύμη και ζυμώνουμε απαλά μέχρι να ενσωματωθεί χωρίς να απορροφηθεί εντελώς. 
  5. Καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για περίπου μία ώρα. 
  6. Σε ένα μικρό σκεύος, αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με το ψιλοτριμμένο σκόρδο. 
  7. Παίρνουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη. 
  8. Τοποθετούμε τα ζυμαράκια σε ένα λαδωμένο ταψί και τα ανοίγουμε με τα χέρια, δημιουργώντας σχήμα μικρής πίτας. 
  9. Χαράζουμε την επιφάνεια της ζύμης και την αλείφουμε με το μείγμα σκόρδου. 
  10. Τοποθετούμε τις λεπτές λωρίδες τυρί πιέζοντας ελαφρά στη ζύμη και προσθέτουμε τον μαϊντανό και το θυμάρι. 
  11. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα. 

Καλή απόλαυση!

Σκορδόψωμο με Τυρί Σκορδόψωμο με Τυρί Σκορδόψωμο με Τυρί

ΠΗΓΗ: Eirini Artsi 
 
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget