ΣΠΙΤΙΚΟ ΨΩΜΑΚΙ ΣΚΟΡΔΟΥ ΜΕ ΤΥΡΙ
Αυτό το σπιτικό ψωμάκι σκόρδου είναι ιδανικό για συνοδευτικό σε κάθε γεύμα. Εύκολο και νόστιμο, θα γίνει αγαπημένο όλων στην οικογένεια.
Υλικά:
Για το ζυμάρι:- 1 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
- 2,5 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 3 κουταλιές της σούπας λάδι
Για το μείγμα σκόρδου:
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες ψιλοτριμμένο σκόρδο
- 300 γρ τυρί γκούντα σε λεπτές λωρίδες
- Ψιλοκομμένος μαϊντανός
- Λίγο θυμάρι ή ρίγανη
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το χλιαρό γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να ενεργοποιηθεί για λίγα λεπτά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι στο μείγμα και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Μόλις το ζυμαράκι μας είναι έτοιμο προσθέτουμε το λάδι στη ζύμη και ζυμώνουμε απαλά μέχρι να ενσωματωθεί χωρίς να απορροφηθεί εντελώς.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για περίπου μία ώρα.
- Σε ένα μικρό σκεύος, αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με το ψιλοτριμμένο σκόρδο.
- Παίρνουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη.
- Τοποθετούμε τα ζυμαράκια σε ένα λαδωμένο ταψί και τα ανοίγουμε με τα χέρια, δημιουργώντας σχήμα μικρής πίτας.
- Χαράζουμε την επιφάνεια της ζύμης και την αλείφουμε με το μείγμα σκόρδου.
- Τοποθετούμε τις λεπτές λωρίδες τυρί πιέζοντας ελαφρά στη ζύμη και προσθέτουμε τον μαϊντανό και το θυμάρι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα.
Καλή απόλαυση!
ΠΗΓΗ: Eirini Artsi