Σπιτικό Ψωμί

Σπιτικό Ψωμάκι

ΣΠΙΤΙΚΟ ΨΩΜΙ

Αυτή η συνταγή για ψωμί είναι απλή και εύκολη, προσφέροντας ένα αφράτο και νόστιμο αποτέλεσμα που θα γεμίσει το σπίτι με υπέροχη μυρωδιά φρέσκου ψωμιού.


Υλικά:

  • 25 γρ. νωπή μαγιά 
  • 1 κ.γ. ζάχαρη 
  • 1 1/2 κιλό αλεύρι 
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ γεμάτο ελαιόλαδο 
  • 1 κ.σ. αλάτι 
  • Χλιαρό νερό (όσο χρειάζεται για να μην κολλάει η ζύμη) 


Εκτέλεση:

  1. Σε μια λεκάνη, διαλύουμε τη μαγιά με λίγο χλιαρό νερό και τη ζάχαρη. Αφήνουμε το μείγμα για λίγο να ενεργοποιηθεί η μαγιά. 
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο και το αλάτι στη λεκάνη. 
  3. Προσθέτουμε σταδιακά το χλιαρό νερό, ζυμώνοντας μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια. 
  4. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. 
  5. Μόλις φουσκώσει η ζύμη, τη χωρίζουμε σε τρία κομμάτια και πλάθουμε τα ψωμιά στο επιθυμητό σχήμα. 
  6. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά για μισή ώρα. 
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να ακούγονται κούφια όταν τα χτυπάμε ελαφρά από κάτω.

Απολαμβάνουμε το φρέσκο ψωμί ζεστό, ιδανικά με λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο.
Καλή απόλαυση!


Δημιουργός συνταγής: Παλμιρα Αριστου 
 
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget