Σταφιδόψωμα

ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΑ

ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΑ


Υλικά

  • 1 ½ ποτήρι ηλιέλαιο
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • ½ ποτήρι πετιμέζι
  • 1 ½ ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
  • 2-3 φλιτζανάκια μαύρες σταφίδες
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 2 κουταλάκια κανέλα
  • ½ κουταλάκι γαρύφαλλο
  • 2 κουταλάκια σόδα
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • Αλεύρι (όσο πάρει για ζύμη όπως του κέικ περίπου)


Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε τις σταφίδες στο νερό για δύο ώρες.
  2. Στραγγίζουμε τις σταφίδες, κρατώντας το νερό, και τις πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι για να μη καθίσουν στο κάτω μέρος της ζύμης.
  3. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού, το πετιμέζι, τη ζάχαρη και το νερό από τις σταφίδες.
  4. Προσθέτουμε το κονιάκ, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ.
  5. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να γίνει μια ζύμη σαν του κέικ.
  6. Προσθέτουμε τις σταφίδες στη ζύμη και ανακατεύουμε.
  7. Τοποθετούμε χάρτινες θήκες για cupcakes σε φορμάκια και γεμίζουμε τα ⅔ κάθε θήκης με τη ζύμη.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα από το κέντρο των σταφιδόψωμων.

Δημιουργός συνταγής: Soula Manik

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget