ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΑ
Υλικά
- 1 ½ ποτήρι ηλιέλαιο
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- ½ ποτήρι πετιμέζι
- 1 ½ ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερό
- 2-3 φλιτζανάκια μαύρες σταφίδες
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 2 κουταλάκια κανέλα
- ½ κουταλάκι γαρύφαλλο
- 2 κουταλάκια σόδα
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- Αλεύρι (όσο πάρει για ζύμη όπως του κέικ περίπου)
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε τις σταφίδες στο νερό για δύο ώρες.
- Στραγγίζουμε τις σταφίδες, κρατώντας το νερό, και τις πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι για να μη καθίσουν στο κάτω μέρος της ζύμης.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού, το πετιμέζι, τη ζάχαρη και το νερό από τις σταφίδες.
- Προσθέτουμε το κονιάκ, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ.
- Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να γίνει μια ζύμη σαν του κέικ.
- Προσθέτουμε τις σταφίδες στη ζύμη και ανακατεύουμε.
- Τοποθετούμε χάρτινες θήκες για cupcakes σε φορμάκια και γεμίζουμε τα ⅔ κάθε θήκης με τη ζύμη.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα από το κέντρο των σταφιδόψωμων.
Δημιουργός συνταγής: Soula Manik
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!