ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ
Μια υπέροχη τάρτα γεμάτη γεύση και αρώματα, ιδανική για μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα.
Υλικά
- 500 γρ. φρέσκο σπανάκι
- 1 πράσο, ψιλοκομμένο
- Άνηθο
- 400 γρ. τυρί φέτα, τριμμένο
- 1 συσκευασία έτοιμο χωριάτικο φύλλο
- Ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- 200 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- Λίγο ξύσμα λεμονιού
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Σουσάμι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σπανάκι για 3 λεπτά μέχρι να μαραθεί.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει για λίγο.
- Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο, το ψιλοκομμένο πράσο, τη μισή τριμμένη φέτα, το ξύσμα λεμονιού, τα αυγά, το τυρί Φιλαδέλφεια, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Λαδώνουμε καλά ένα ταψάκι και στρώνουμε 4 φύλλα περιμετρικά, αφήνοντας τις άκρες να προεξέχουν περίπου 3 εκ. και ένα φύλλο στη μέση.
- Λαδώνουμε τα φύλλα και ξαναστρώνουμε 4 φύλλα με τις άκρες έξω και ένα φύλλο στη μέση.
- Ρίχνουμε τη γέμιση με το σπανάκι και τυρί στο ταψί και διπλώνουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα, λαδώνοντας καλά κάθε στρώση.
- Πασπαλίζουμε την υπόλοιπη τριμμένη φέτα πάνω από τη γέμιση.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει, για περίπου 30 - 40 λεπτά.
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!