Τηγανίτες με τυρί φέτα

Αλμυρές τηγανίτες με φέτα

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ


Υλικά

  • 2 κούπες του Νες καφέ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Λίγο αλάτι
  • Νερό (όσο χρειαστεί για να γίνει ένας ωραίος χυλός)
  • Τυρί φέτα, σπασμένη με τα χέρια (όσο επιθυμείτε)


Εκτέλεση

  1. Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  2. Ρίχνουμε νερό σταδιακά και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός, ούτε σφιχτός ούτε αραιός. Ο χυλός πρέπει να είναι αρκετά παχύρρευστος για να κολλάει στη φέτα αλλά και αρκετά ρευστός για να τηγανιστεί καλά.
  3. Προσθέτουμε τη σπασμένη φέτα στον χυλό και ανακατεύουμε καλά.
  4. Ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο ή σπορέλαιο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
  5. Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις τηγανίζουμε στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  6. Αφαιρούμε τις τηγανίτες από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι.
  7. Σερβίρουμε ζεστές, ιδανικά με συνοδευτικά όπως μέλι ή κάποιο ντιπ.


Δημιουργός συνταγής: Άννα Γιαννίκου

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget