
ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ
Υλικά
- 2 κούπες του Νες καφέ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- Λίγο αλάτι
- Νερό (όσο χρειαστεί για να γίνει ένας ωραίος χυλός)
- Τυρί φέτα, σπασμένη με τα χέρια (όσο επιθυμείτε)
Εκτέλεση
- Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Ρίχνουμε νερό σταδιακά και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός, ούτε σφιχτός ούτε αραιός. Ο χυλός πρέπει να είναι αρκετά παχύρρευστος για να κολλάει στη φέτα αλλά και αρκετά ρευστός για να τηγανιστεί καλά.
- Προσθέτουμε τη σπασμένη φέτα στον χυλό και ανακατεύουμε καλά.
- Ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο ή σπορέλαιο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
- Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις τηγανίζουμε στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
- Αφαιρούμε τις τηγανίτες από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι.
- Σερβίρουμε ζεστές, ιδανικά με συνοδευτικά όπως μέλι ή κάποιο ντιπ.
Δημιουργός συνταγής: Άννα Γιαννίκου
