ΤΥΡΟΠΙΤΑΡΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ
Αυτά τα τηγανητά τυροπιτάρια είναι η τέλεια επιλογή για ένα νόστιμο σνακ ή ορεκτικό.
Ζεστά και τραγανά, γεμάτα με φέτα και ανθότυρο, σίγουρα θα τα λατρέψετε!
Υλικά
Για τη ζύμη:- 3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 αυγό
- 1 κ.σ. ξύδι
- 5 κ.σ. κρασί
- Υγρή σόδα ή νερό (όσο πάρει)
- Αλάτι
Για τη γέμιση:
- Φέτα
- Ανθότυρο
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι.
- Προσθέτουμε το αυγό, το ξύδι και το κρασί και ανακατεύουμε.
- Σταδιακά προσθέτουμε υγρή σόδα ή νερό, ζυμώνοντας μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
- Σε ένα μπολ, θρυμματίζουμε τη φέτα και το ανθότυρο και τα ανακατεύουμε.
- Κόβουμε τη ζύμη σε μπαλάκια στο μέγεθος ενός μανταρινιού.
- Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε μακρόστενο φύλλο με έναν πλάστη.
- Ραντίζουμε το φύλλο με λίγο λάδι και απλώνουμε μια ποσότητα από τη γέμιση κατά μήκος του φύλλου.
- Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό και στη συνέχεια το σχηματίζουμε σε σαλίγκαρο.
- Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Τηγανίζουμε τα τυροπιτάρια μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
- Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Σερβίρουμε ζεστά.
ΠΗΓΗ: Reggina Filippou
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!