Τυροπιτάρια Τηγανητά



ΤΥΡΟΠΙΤΑΡΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ


Αυτά τα τηγανητά τυροπιτάρια είναι η τέλεια επιλογή για ένα νόστιμο σνακ ή ορεκτικό. 
Ζεστά και τραγανά, γεμάτα με φέτα και ανθότυρο, σίγουρα θα τα λατρέψετε!


Υλικά

Για τη ζύμη:
  • 3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι 
  • 1 αυγό 
  • 1 κ.σ. ξύδι 
  • 5 κ.σ. κρασί 
  • Υγρή σόδα ή νερό (όσο πάρει) 
  • Αλάτι 

Για τη γέμιση:
  • Φέτα 
  • Ανθότυρο 


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. 
  2. Προσθέτουμε το αυγό, το ξύδι και το κρασί και ανακατεύουμε. 
  3. Σταδιακά προσθέτουμε υγρή σόδα ή νερό, ζυμώνοντας μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. 
  4. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα. 
  5. Σε ένα μπολ, θρυμματίζουμε τη φέτα και το ανθότυρο και τα ανακατεύουμε. 
  6. Κόβουμε τη ζύμη σε μπαλάκια στο μέγεθος ενός μανταρινιού. 
  7. Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε μακρόστενο φύλλο με έναν πλάστη. 
  8. Ραντίζουμε το φύλλο με λίγο λάδι και απλώνουμε μια ποσότητα από τη γέμιση κατά μήκος του φύλλου.
  9. Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό και στη συνέχεια το σχηματίζουμε σε σαλίγκαρο. 
  10. Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. 
  11. Τηγανίζουμε τα τυροπιτάρια μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. 
  12. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. 
  13. Σερβίρουμε ζεστά. 

ΠΗΓΗ: Reggina Filippou

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget