ΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΝΟΣΤΙΜΗ
Αυτή η δροσερή και υγιεινή Τονοσαλάτα είναι ιδανική για ελαφρύ γεύμα ή συνοδευτικό.
Υλικά
- 1 κεφάλι σγουρό μαρούλι, πλυμένο και κομμένο
- 2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
- 1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 κονσέρβα τόνο σε νερό, στραγγισμένο
- 2 κουταλιές της σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
- Αλάτι, κατά προτίμηση
- Πιπέρι, κατά προτίμηση
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Χυμός από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά το μαρούλι και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
- Ψιλοκόβουμε το σέλερι και το κόκκινο κρεμμύδι.
- Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση.
- Ψιλοκόβουμε τον άνηθο.
- Στραγγίζουμε τον τόνο από την κονσέρβα.
- Σε μια μεγάλη σαλατιέρα, τοποθετούμε το μαρούλι, το σέλερι, το κόκκινο κρεμμύδι και τα ντοματίνια.
- Προσθέτουμε τον στραγγισμένο τόνο και τον ψιλοκομμένο άνηθο.
- Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με την προτίμησή μας.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά να συνδυαστούν όλα τα υλικά.
- Σερβίρουμε αμέσως για να διατηρηθεί η φρεσκάδα των λαχανικών.
ΠΗΓΗ: Panagiota Kiriakou