Τρουφάκια με Φράουλα

Αυτά τα τρουφάκια είναι εύκολα στην παρασκευή, ελαφριά και ιδανικά για γλυκό κέρασμα μετά από ένα γεύμα.

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΑ


Αυτά τα τρουφάκια είναι εύκολα στην παρασκευή, ελαφριά και ιδανικά για γλυκό κέρασμα μετά από ένα γεύμα. 
Δεν είναι πολύ γλυκά, είναι νόστιμα και με ισορροπημένα γεύση!
Συνδυάζουν την κρεμώδη υφή του μασκαρπόνε με την φρεσκάδα της φράουλας και την τραγανή αίσθηση του ινδοκάρυδου. 


Υλικά:

  • 125 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε 
  • 40 γραμμάρια ζάχαρη 
  • 80 γραμμάρια τριμμένο ινδοκάρυδο 
  • 8 γραμμάρια ζάχαρη αρωματισμένη με βανίλια (σε φακελάκια από το σούπερ μάρκετ) 
  • 125 γραμμάρια φρέσκες φράουλες, κομμένες σε μέτρια κυβάκια 
  • 125 γραμμάρια τριμμένο ινδοκάρυδο για την επικάλυψη 


Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το μασκαρπόνε, τη ζάχαρη και τη ζάχαρη βανίλιας. 
  2. Προσθέτουμε 80 γραμμάρια τριμμένο ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
  3. Προσθέτουμε τις κομμένες φράουλες στο μείγμα και ανακατεύουμε ελαφρά με τα χέρια.
  4. Πλάθουμε το μείγμα σε μικρές μπαλίτσες, περίπου στο μέγεθος μικρού καρυδιού. 
  5. Ρολάρουμε τις μπαλίτσες στο υπόλοιπο τριμμένο ινδοκάρυδο, ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα. 
  6. Τοποθετούμε τα τρουφάκια σε μια πιατέλα και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα, ώστε να σφίξουν και να κρυώσουν. 
  7. Σερβίρουμε τα τρουφάκια κρύα, ιδανικά μετά από ένα βαρύ γεύμα ή ως γλυκό κέρασμα. 

Καλή απόλαυση!

Αυτά τα τρουφάκια είναι εύκολα στην παρασκευή, ελαφριά και ιδανικά για γλυκό κέρασμα μετά από ένα γεύμα. Αυτά τα τρουφάκια είναι εύκολα στην παρασκευή, ελαφριά και ιδανικά για γλυκό κέρασμα μετά από ένα γεύμα.

Δημιουργός συνταγής: Geri Dako

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget