
ΤΥΡΟΚΕΚΑΚΙΑ
Υλικά
- 200 γρ. μαγιονέζα
- 3 μεγάλα αυγά
- 250-300 γρ. τυρί φέτα
- 200 γρ. αλεύρι
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 4-5 φέτες ζαμπόν, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη μαγιονέζα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε τη φέτα, θρυμματίζοντας την με τα χέρια μας, και ανακατεύουμε καλά.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Αν θέλουμε, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ζαμπόν και ανακατεύουμε.
- Γεμίζουμε φορμάκια σιλικόνης με το μείγμα, αφήνοντας λίγο χώρο για να φουσκώσουν.
- Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Δημιουργός συνταγής Νικολεττα Φραγκουλη, συνταγή Maia Kamenarova
