Τυροκεκάκια

Αλμυρά κέικ με τυρί φέτα και ζαμπόν

ΤΥΡΟΚΕΚΑΚΙΑ


Υλικά

  • 200 γρ. μαγιονέζα
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 250-300 γρ. τυρί φέτα
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 4-5 φέτες ζαμπόν, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)


Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  2. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη μαγιονέζα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Προσθέτουμε τη φέτα, θρυμματίζοντας την με τα χέρια μας, και ανακατεύουμε καλά.
  4. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  5. Αν θέλουμε, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ζαμπόν και ανακατεύουμε.
  6. Γεμίζουμε φορμάκια σιλικόνης με το μείγμα, αφήνοντας λίγο χώρο για να φουσκώσουν.
  7. Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Δημιουργός συνταγής Νικολεττα Φραγκουλη, συνταγή Maia Kamenarova

  Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget