ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΑ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ
Μια διαφορετική τυρόπιτα που αξίζει να τη δοκιμάσετε! Η μπισκοτένια βάση και η κρέμα τύπου μπεσαμέλ την κάνουν μοναδική.
Υλικά
Για τη Βάση (για ένα τσέρκι 28εκ.)
Για τη Γέμιση
Για την Κρέμα "Τύπου" Μπεσαμέλ
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
- 1 κεσεδάκι (το ίδιο του γιαουρτιού) σπορέλαιο
- 1 πρέζα αλάτι
- 350 γρ. φαρινάπ
Για τη Γέμιση
- 400 γρ.φέτα, τριμμένη με το χέρι (να έχει και πιο μεγάλα κομμάτια)
Για την Κρέμα "Τύπου" Μπεσαμέλ
- 3 αυγά, χτυπημένα
- 1 κουτάκι γάλα εβαπορέ (καθαρό βάρος 393 γρ.)
- 1 πρέζα αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το γιαούρτι, το αλάτι και το σπορέλαιο. Τα χτυπάμε καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο, ζυμώνοντας μέχρι να αποκτήσουμε ένα μαλακό και λαδένιο ζυμαράκι που δεν κολλάει στα χέρια.
- Παίρνουμε το ταψάκι και στρώνουμε κομμάτια ζύμης, καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά ίσα για να κρατηθεί μέσα η γέμιση.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα τη φέτα πάνω από τη ζύμη της βάσης, αφήνοντας και κάποια μεγαλύτερα κομμάτια για περισσότερη γεύση.
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα εβαπορέ.
- Προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τη φέτα.
- Κλείνουμε προς τα μέσα τα πλαϊνά της ζύμης, πάνω από τη γέμιση, για να τη θωρακίσουμε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
- Αφήνουμε την τυρόπιτα να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε και σερβίρουμε.
Παραλλαγή
- Αν σας έμεινεκρεατάκι ή γαλοπούλα από το γιορτινό τραπέζι, προτείνω αυτή την παραλλαγή. Μπορείτε να προσθέσετε χοιρινό φούρνου και μερικές πατατούλες, απλές ή γλυκοπατάτες. Από πάνω, βάλτε τη φέτα και την κρέμα τύπου μπεσαμέλ όπως περιγράφεται στη συνταγή.
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!