Τυρόπιτα διαφορετική με Μπισκοτένια Βάση και Κρέμα

Τυρόπιτα διαφορετική με Μπισκοτένια Βάση και Κρέμα Και μια παραλλαγή με κρέας

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΑ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ


Μια διαφορετική τυρόπιτα που αξίζει να τη δοκιμάσετε! Η μπισκοτένια βάση και η κρέμα τύπου μπεσαμέλ την κάνουν μοναδική.


Υλικά

Για τη Βάση (για ένα τσέρκι 28εκ.)
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% 
  • 1 κεσεδάκι (το ίδιο του γιαουρτιού) σπορέλαιο 
  • 1 πρέζα αλάτι 
  • 350 γρ. φαρινάπ 

Για τη Γέμιση
  • 400 γρ.φέτα, τριμμένη με το χέρι (να έχει και πιο μεγάλα κομμάτια)

Για την Κρέμα "Τύπου" Μπεσαμέλ
  • 3 αυγά, χτυπημένα 
  • 1 κουτάκι γάλα εβαπορέ (καθαρό βάρος 393 γρ.) 
  • 1 πρέζα αλάτι 
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
  • Μοσχοκάρυδο 


Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το γιαούρτι, το αλάτι και το σπορέλαιο. Τα χτυπάμε καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
  • Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο, ζυμώνοντας μέχρι να αποκτήσουμε ένα μαλακό και λαδένιο ζυμαράκι που δεν κολλάει στα χέρια. 
  • Παίρνουμε το ταψάκι και στρώνουμε κομμάτια ζύμης, καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά ίσα για να κρατηθεί μέσα η γέμιση. 
  • Απλώνουμε ομοιόμορφα τη φέτα πάνω από τη ζύμη της βάσης, αφήνοντας και κάποια μεγαλύτερα κομμάτια για περισσότερη γεύση. 
  • Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα εβαπορέ. 
  • Προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά. 
  • Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τη φέτα. 
  • Κλείνουμε προς τα μέσα τα πλαϊνά της ζύμης, πάνω από τη γέμιση, για να τη θωρακίσουμε. 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. 
  • Αφήνουμε την τυρόπιτα να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε και σερβίρουμε. 

Παραλλαγή

  • Αν σας έμεινεκρεατάκι ή γαλοπούλα από το γιορτινό τραπέζι, προτείνω αυτή την παραλλαγή. Μπορείτε να προσθέσετε χοιρινό φούρνου και μερικές πατατούλες, απλές ή γλυκοπατάτες. Από πάνω, βάλτε τη φέτα και την κρέμα τύπου μπεσαμέλ όπως περιγράφεται στη συνταγή.







ΠΗΓΗ: εκτέλεση Γιάννα Ζωγραφίδου, συνταγή Voutyromelo

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget