
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΛΕΠΤΟ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ
Υλικά
- 265 γρ.νερο (όχι παγωμένο)
- 450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
- 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο (αφού ζυμώσετε)
- Βιτάμ μαλακό για τα φύλλα.
Γέμιση
- 3 αυγά
- 200 γρ. γραβιέρα
- 350 γρ. φέτα
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς με αντιστάσεις για περίπου 40 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο σας.
...
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί
Δημιουργός συνταγής: Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
