ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ
Τραγανή και πεντανόστιμη!!
Υλικά
Για το Φύλλο- 800 γρ. αλεύρι
- 400 γρ. νερό
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- 20 γρ. ξύδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για τη Γέμιση
- 3 αυγά
- 350 γρ. φέτα
- Νισεστές για το άνοιγμα των φύλλων
- Περίπου 1 κούπα ελαιόλαδο αναμεμειγμένο με 100 γρ. Βιτάμ για το άλειμμα των φύλλων
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το νερό, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το αλάτι. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 ώρες.
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τη φέτα, θρυμματισμένη. Ανακατεύουμε καλά.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 ίσα μπαλάκια.
- Ανοίγουμε τα φύλλα με τη βοήθεια του νισεστέ, για να μην κολλάνε, μέχρι να γίνουν λεπτά.
- Λαδώνουμε καλά ένα ταψί.
- Απλώνουμε τα 4 πρώτα φύλλα στον πάτο του ταψιού, λαδώνοντας κάθε φύλλο ξεχωριστά.
- Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από τη γέμιση πάνω στα φύλλα.
- Απλώνουμε ένα ακόμα φύλλο και προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση.
- Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 5 φύλλα, λαδώνοντας κάθε φύλλο ξεχωριστά.
- Χαράσσουμε την πίτα σε κομμάτια με ένα κοφτερό μαχαίρι.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις.
- Ψήνουμε την πίτα στη μεσαία σχάρα μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή, περίπου 45-50 λεπτά.
- Αφήνουμε την τυρόπιτα να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψουμε και τη σερβίρουμε.
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!