Τυρόπιτα Χωριάτικη

Τυρόπιτα Χωριάτικη με σιτικό φύλλο

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ


Τραγανή και πεντανόστιμη!!


Υλικά

Για το Φύλλο
  • 800 γρ. αλεύρι
  • 400 γρ. νερό
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. ξύδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τη Γέμιση
  • 3 αυγά
  • 350 γρ. φέτα
  • Νισεστές για το άνοιγμα των φύλλων
  • Περίπου 1 κούπα ελαιόλαδο αναμεμειγμένο με 100 γρ. Βιτάμ για το άλειμμα των φύλλων


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το νερό, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το αλάτι. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
  2. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 ώρες.
  3. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τη φέτα, θρυμματισμένη. Ανακατεύουμε καλά.
  4. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 ίσα μπαλάκια.
  5. Ανοίγουμε τα φύλλα με τη βοήθεια του νισεστέ, για να μην κολλάνε, μέχρι να γίνουν λεπτά.
  6. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί.
  7. Απλώνουμε τα 4 πρώτα φύλλα στον πάτο του ταψιού, λαδώνοντας κάθε φύλλο ξεχωριστά.
  8. Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από τη γέμιση πάνω στα φύλλα.
  9. Απλώνουμε ένα ακόμα φύλλο και προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση.
  10. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 5 φύλλα, λαδώνοντας κάθε φύλλο ξεχωριστά.
  11. Χαράσσουμε την πίτα σε κομμάτια με ένα κοφτερό μαχαίρι.
  12. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις.
  13. Ψήνουμε την πίτα στη μεσαία σχάρα μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή, περίπου 45-50 λεπτά.
  14. Αφήνουμε την τυρόπιτα να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψουμε και τη σερβίρουμε.


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget