Τυροπιτακια κουρου

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ


Ιδανικά για κολατσιό για τα παιδάκια μας και όχι μόνο!


Υλικά

Για τη Ζύμη:
  • 120 ml λάδι
  • 120 ml βούτυρο, λιωμένο
  • 120 ml γάλα
  • 1-2 αυγά
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ. αλάτι

Για τη Γέμιση:
  • Φέτα, θρυμματισμένη (περίπου 200-250 γρ.)


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το λάδι, το λιωμένο βούτυρο, το γάλα και τα αυγά.
  2. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
  3. Σταδιακά, προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη. Αν η ζύμη κολλάει, προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου (αέρα).
  5. Παίρνουμε μικρές ποσότητες ζύμης και τις ανοίγουμε σε μικρά δίσκους (περίπου 10 εκ. διάμετρο).
  6. Τοποθετούμε μια κουταλιά θρυμματισμένη φέτα στο κέντρο κάθε δίσκου.
  7. Διπλώνουμε τη ζύμη στη μέση για να κλείσουμε τη γέμιση και πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι για να σφραγίσουν καλά.
  8. Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  9. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα όμορφο, χρυσαφένιο χρώμα.
  10. Αφήνουμε τα τυροπιτάκια να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ: Evaggelia Argyriou


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget