
ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ
Ιδανικά για κολατσιό για τα παιδάκια μας και όχι μόνο!
Υλικά
Για τη Ζύμη:- 120 ml λάδι
- 120 ml βούτυρο, λιωμένο
- 120 ml γάλα
- 1-2 αυγά
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ.γ. αλάτι
Για τη Γέμιση:
- Φέτα, θρυμματισμένη (περίπου 200-250 γρ.)
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το λάδι, το λιωμένο βούτυρο, το γάλα και τα αυγά.
- Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
- Σταδιακά, προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη. Αν η ζύμη κολλάει, προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου (αέρα).
- Παίρνουμε μικρές ποσότητες ζύμης και τις ανοίγουμε σε μικρά δίσκους (περίπου 10 εκ. διάμετρο).
- Τοποθετούμε μια κουταλιά θρυμματισμένη φέτα στο κέντρο κάθε δίσκου.
- Διπλώνουμε τη ζύμη στη μέση για να κλείσουμε τη γέμιση και πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι για να σφραγίσουν καλά.
- Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα όμορφο, χρυσαφένιο χρώμα.
- Αφήνουμε τα τυροπιτάκια να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα σερβίρουμε.
Δημιουργός συνταγής: Evaggelia Argyriou