ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΟΚΡΕΜΑ
Αυτά τα τηγανητά τυροπιτάκια είναι εύκολα στην προετοιμασία και ιδανικά για ορεκτικό ή σνακ.
Υλικά:
- 6 φύλλα κρούστας
- 25 γρ. βούτυρο
- 50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 250 ml πλήρες γάλα
- 1 ολόκληρο αυγό
- 1 κρόκο αυγού
- 200 γρ. φέτα, τριμμένη
- 200 γρ. κίτρινο τυρί, τριμμένο (π.χ. γραβιέρα ή γκούντα)
- Πιπέρι
- Αλάτι (αν χρειαστεί)
- Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
- Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.
- Προσθέτουμε το αυγό και τον κρόκο, ανακατεύοντας καλά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο.
- Προσθέτουμε την τριμμένη φέτα, το κίτρινο τυρί και το πιπέρι.
- Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται.
- Κόβουμε τα φύλλα κρούστας κάθετα σε τέσσερα κομμάτια (λωρίδες) το καθένα.
- Στο κάτω μέρος κάθε κομματιού, βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας γέμιση.
- Τυλίγουμε σε τριγωνάκι και αλείφουμε με λίγο λάδι για να κολλήσει το φύλλο.
- Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
- Τηγανίζουμε τα τυροπιτάκια μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρές.
- Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε ζεστά.
Καλή απόλαυση!
Δημιουργός συνταγής: Ελινα Σκλαβου