Τυροπιτάκια τηγανητά με Φύλλο Κρούστας και πλούσια γέμιση με Σιμιγδαλόκρεμα

Τυροπιτάκια τηγανητά με Φύλλο Κρούστας

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΟΚΡΕΜΑ


Αυτά τα τηγανητά τυροπιτάκια είναι εύκολα στην προετοιμασία και ιδανικά για ορεκτικό ή σνακ.


Υλικά:

  • 6 φύλλα κρούστας 
  • 25 γρ. βούτυρο 
  • 50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 
  • 250 ml πλήρες γάλα 
  • 1 ολόκληρο αυγό 
  • 1 κρόκο αυγού 
  • 200 γρ. φέτα, τριμμένη 
  • 200 γρ. κίτρινο τυρί, τριμμένο (π.χ. γραβιέρα ή γκούντα) 
  • Πιπέρι 
  • Αλάτι (αν χρειαστεί) 
  • Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα 


Εκτέλεση:

  1. Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. 
  2. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά. 
  3. Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα. 
  4. Προσθέτουμε το αυγό και τον κρόκο, ανακατεύοντας καλά. 
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο. 
  6. Προσθέτουμε την τριμμένη φέτα, το κίτρινο τυρί και το πιπέρι. 
  7. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται. 
  8. Κόβουμε τα φύλλα κρούστας κάθετα σε τέσσερα κομμάτια (λωρίδες) το καθένα. 
  9. Στο κάτω μέρος κάθε κομματιού, βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας γέμιση. 
  10. Τυλίγουμε σε τριγωνάκι και αλείφουμε με λίγο λάδι για να κολλήσει το φύλλο. 
  11. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. 
  12. Τηγανίζουμε τα τυροπιτάκια μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρές. 
  13. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε ζεστά. 

Καλή απόλαυση!


Δημιουργός συνταγής: Ελινα Σκλαβου

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget