ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
Αυτά τα τυροπιτάκια είναι πολύ εύκολα στην παρασκευή και ιδανικά για πρωινό, σνακ ή συνοδευτικό σε τραπέζι.
Υλικά:
- 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις, προσθέτοντας 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2 αυγά
- 200 γραμμάρια γιαούρτι (1 κεσεδάκι)
- 1 κεσεδάκι ηλιέλαιο
- 300 γραμμάρια τυρί φέτα, τριμμένη
- 1 αυγό για άλειμμα
- Σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και το ηλιέλαιο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Αν χρησιμοποιούμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ στο αλεύρι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
- Προσθέτουμε την τριμμένη φέτα και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια απαλή και εύπλαστη ζύμη.
- Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε φορμάκια για μάφινς για όμορφη παρουσίαση.
- Αλείφουμε την επιφάνεια με χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Ψήνουμε τα τυροπιτάκια για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά και να αποκτήσουν μια χρυσαφένια κρούστα.
- Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν τα σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
ΠΗΓΗ: Panagiota Kiriakou