Τυροπιτάκια με Ζύμη Γιαουρτιού

Αυτά τα τυροπιτάκια είναι πολύ εύκολα στην παρασκευή και ιδανικά για πρωινό, σνακ ή συνοδευτικό σε τραπέζι.

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ


Αυτά τα τυροπιτάκια είναι πολύ εύκολα στην παρασκευή και ιδανικά για πρωινό, σνακ ή συνοδευτικό σε τραπέζι.


Υλικά:

  • 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις, προσθέτοντας 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 αυγά 
  • 200 γραμμάρια γιαούρτι (1 κεσεδάκι) 
  • 1 κεσεδάκι ηλιέλαιο 
  • 300 γραμμάρια τυρί φέτα, τριμμένη 
  • 1 αυγό για άλειμμα 
  • Σουσάμι για πασπάλισμα


Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. 
  2. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το ηλιέλαιο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
  3. Αν χρησιμοποιούμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ στο αλεύρι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. 
  4. Προσθέτουμε την τριμμένη φέτα και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια απαλή και εύπλαστη ζύμη. 
  5. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε φορμάκια για μάφινς για όμορφη παρουσίαση.
  6. Αλείφουμε την επιφάνεια με χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. 
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. 
  8. Ψήνουμε τα τυροπιτάκια για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά και να αποκτήσουν μια χρυσαφένια κρούστα. 
  9. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν τα σερβίρουμε. 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


ΠΗΓΗ: Panagiota Kiriakou

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget