Τυροπιτάκια

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ


Αγαπημένα τυροπιτάκια για όλες τις ώρες. 
Αντέχουν για μέρες το ίδιο φρέσκα σε ένα τάπερ καλά κλεισμένο. 


Υλικά

  • 1 ποτήρι νερό χλιαρό
  • 1 ποτήρι γάλα χλιαρό
  • 1 ποτήρι ελαφρύ λάδι
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι (το αλάτι το βάζουμε μαζί με το αλεύρι, όχι στη μαγιά)
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει για μαλακή ζύμη)
  • Τυρί για τη γέμιση
  • Αυγό για το άλειμμα


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε το χλιαρό νερό, το χλιαρό γάλα, το λάδι, τη ζάχαρη και τη μαγιά.
  2. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και λίγο - λίγο το αλεύρι, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
  3. Προσθέτουμε το αλάτι και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα.
  5. Κόβουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια.
  6. Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε μακρόστενο φύλλο.
  7. Στο μισό φύλλο κάνουμε μερικές κάθετες χαρακιές.
  8. Στο άλλο μισό φύλλο βάζουμε τη γέμιση με το τυρί και τυλίγουμε σε πιτάκι.
  9. Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  10. Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget