ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ
Αντέχουν για μέρες το ίδιο φρέσκα σε ένα τάπερ καλά κλεισμένο.
Υλικά
- 1 ποτήρι νερό χλιαρό
- 1 ποτήρι γάλα χλιαρό
- 1 ποτήρι ελαφρύ λάδι
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι (το αλάτι το βάζουμε μαζί με το αλεύρι, όχι στη μαγιά)
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει για μαλακή ζύμη)
- Τυρί για τη γέμιση
- Αυγό για το άλειμμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε το χλιαρό νερό, το χλιαρό γάλα, το λάδι, τη ζάχαρη και τη μαγιά.
- Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και λίγο - λίγο το αλεύρι, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
- Προσθέτουμε το αλάτι και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα.
- Κόβουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια.
- Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε μακρόστενο φύλλο.
- Στο μισό φύλλο κάνουμε μερικές κάθετες χαρακιές.
- Στο άλλο μισό φύλλο βάζουμε τη γέμιση με το τυρί και τυλίγουμε σε πιτάκι.
- Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
ΠΗΓΗ: Άννα Αννούλα