Βασική συνταγή για Σουδάκια και μια πρόταση για αλμυρά Σού


ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΣΟΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΛΜΥΡΑ ΣΟΥ


Υλικά :

Για τα Σού:
  • 200γρ. Γαλα
  • 200γρ. Νερό
  • 4γρ. Αλάτι
  • 8γρ. Ζάχαρη
  • 180γρ. Βούτυρο
  • 220γρ. Αλεύρι
  • 400γρ. Αυγά

Για την αλμυρή γέμιση (για 20 μεγάλα Σού):
  • 200γρ. Τυρί κρέμα
  • 2κ.σ. Μαγιονέζα
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • 2 φέτες Γαλοπούλα
  • 2 φέτες μπριζόλα καπνιστή
  • 5 ντοματίνια


Εκτέλεση :

Για τα Σού :
  1. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα, το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και την ζάχαρη. Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά.
  2. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με μία μαρίζ. Όταν αρχίσει η ζύμη να ξεκολλάει από την κατσαρόλα αποσύρουμε από την φωτιά και μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ.
  3. Βάζουμε το φτερό και χτυπάμε το μείγμα σε μέτρια ταχύτητα.
  4. Ταυτόχρονα σε ένα μπόλ ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα σύρμα.
  5. Όταν αρχίσει να κρυώνει η ζύμη (θα σταματήσει να βγαίνει ατμός) ξεκινάμε να ρίχνουμε τα αυγά σε δόσεις.
  6. Όταν ρίξουμε όλο το μείγμα των αυγών και έχουμε μία ομοιόμορφη κολλώδη ζύμη σταματάμε το μίξερ.
  7. Μεταφέρουμε την ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσια μύτη.
  8. Σε ένα ταψί όπου έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί κόβουμε τα σού στο μέγεθος που θέλουμε.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για για 20 λεπτά περίπου.

Για την αλμυρή γέμιση
  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί κρέμα, την μαγιονέζα, το πιπέρι και την ρίγανη και τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
  2. Κόβουμε τα αλλαντικά σε μικρά κομμάτια και τα ντοματίνια στα 4.
  3. Κόβουμε τα σουδάκια.
  4. Βάζουμε από κάτω δύο κομμάτια από τα αλλαντικά. Από πάνω βάζουμε το μείγμα από το τυρί κρέμα με κορνέ ή με κουταλάκι. Βάζουμε το πάνω κομμάτι από το σού (καπάκι). Από πάνω βάζουμε λίγο ακόμα από το μείγμα και ένα κομμάτι από τα ντοματίνια.


ΠΗΓΗ: Athanasios Papadimitriou


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget