ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΣΟΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΛΜΥΡΑ ΣΟΥ
Υλικά :
Για τα Σού:- 200γρ. Γαλα
- 200γρ. Νερό
- 4γρ. Αλάτι
- 8γρ. Ζάχαρη
- 180γρ. Βούτυρο
- 220γρ. Αλεύρι
- 400γρ. Αυγά
Για την αλμυρή γέμιση (για 20 μεγάλα Σού):
- 200γρ. Τυρί κρέμα
- 2κ.σ. Μαγιονέζα
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- 2 φέτες Γαλοπούλα
- 2 φέτες μπριζόλα καπνιστή
- 5 ντοματίνια
Εκτέλεση :
Για τα Σού :- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα, το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και την ζάχαρη. Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά.
- Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με μία μαρίζ. Όταν αρχίσει η ζύμη να ξεκολλάει από την κατσαρόλα αποσύρουμε από την φωτιά και μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ.
- Βάζουμε το φτερό και χτυπάμε το μείγμα σε μέτρια ταχύτητα.
- Ταυτόχρονα σε ένα μπόλ ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα σύρμα.
- Όταν αρχίσει να κρυώνει η ζύμη (θα σταματήσει να βγαίνει ατμός) ξεκινάμε να ρίχνουμε τα αυγά σε δόσεις.
- Όταν ρίξουμε όλο το μείγμα των αυγών και έχουμε μία ομοιόμορφη κολλώδη ζύμη σταματάμε το μίξερ.
- Μεταφέρουμε την ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσια μύτη.
- Σε ένα ταψί όπου έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί κόβουμε τα σού στο μέγεθος που θέλουμε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για για 20 λεπτά περίπου.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί κρέμα, την μαγιονέζα, το πιπέρι και την ρίγανη και τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
- Κόβουμε τα αλλαντικά σε μικρά κομμάτια και τα ντοματίνια στα 4.
- Κόβουμε τα σουδάκια.
- Βάζουμε από κάτω δύο κομμάτια από τα αλλαντικά. Από πάνω βάζουμε το μείγμα από το τυρί κρέμα με κορνέ ή με κουταλάκι. Βάζουμε το πάνω κομμάτι από το σού (καπάκι). Από πάνω βάζουμε λίγο ακόμα από το μείγμα και ένα κομμάτι από τα ντοματίνια.



