ΒΥΣΣΙΝΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Αυτό το παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού είναι τέλειο για να συνοδεύσει το γιαούρτι, το παγωτό ή να χρησιμοποιηθεί σε γλυκά.
Υλικά:
- 2 κιλά βύσσινα
- 2 κιλά ζάχαρη
- 1 κούπα νερό
- 1 βανίλια
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
- Πλένουμε καλά τα βύσσινα και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε τα βύσσινα και τη ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε καλά να καλυφθούν όλα τα βύσσινα με τη ζάχαρη.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε σε δροσερό μέρος για 2 μέρες, ώστε να βγάλουν τα βύσσινα τα υγρά τους.
- Μετά από 2 μέρες, προσθέτουμε την κούπα νερό στην κατσαρόλα και βράζουμε για 10 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά, το αφήνουμε όλη τη νύχτα και την επόμενη μέρα προσθέτουμε τη βανίλια και τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι. Αυτό μπορεί να διαρκέσει περίπου 30-40 λεπτά.
- Το γλυκό είναι έτοιμο όταν μια σταγόνα σιροπιού που πέφτει σε ένα πιάτο κρατάει το σχήμα της χωρίς να απλώνεται.
- Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει λίγο.
- Αποθηκεύουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα, τα οποία κλείνουμε καλά.
Καλή απόλαυση!
ΠΗΓΗ: Άντζελα Σκαλτσά
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!